Profilul meu La Roche-Posay

Incă nu ai un profil La Roche-Posay?

Reamintire parola
va rugam sa scrieti adresa de email pentru a primi un mesaj cu parola dvs.
O viață mai bună pentru pielea sensibilă.

O sursa de apa termala in La Roche-Posay

carte France / la Roche-Posay
In inima satului francez La Roche-Posay se afla o apa termala cu proprietati benefice pentru piele. La Roche-Posay este un mic sat aflat in centrul regiunii franceze La Vienne. Acesta este faimos datorita apei sale termale bogate in Seleniu, care are o efecte benefice in special asupra pielii.

Legenda izvorului de apa termala

Legenda spune ca Bertrand Du Guesclin, un cavaler breton si comandant militar in timpul regelui Carol al V-lea, a descoperit izvoarele de apa termala de la La Roche-Posay atunci cand se intoarcea din campania lui din Spania la sfarsitul secolului 14. Calul sau, care suferea de eczema, s-a aruncat in apa si a iesit afara vindecat. Acesta este inceputul unei frumoase povesti despre o apa mai speciala ca oricare alta...

O apa recunoscuta oficial de catre stat inca din secolul 17

Napoleon
Incepand din 1617, reputatia terapeutica a apei termale La Roche-Posay s-a raspandit atat de mult incat Pierre Milon, doctorul lui Henric al IV-lea si Ludovic al XIII-lea, a venit in La Roche-Posay pentru a face primele analize ale apei.

Napoleon, pe atunci Generalul Bonaparte, odata cu intoarcerea sa din Egipt la sfarsitul secolului 19, a construit aici un spital bazat pe apa termala pentru a trata afectiunile dermatologice ale soldatilor sai.

In 1897, Academia Franceza de Medicina recunoaste La Roche-Posay. 
In 1905, se deschide Centrul de Dermatologie Termala.
In 1913, Academia Franceza de Medicina declara oficial La Roche-Posay ca un Oras Spa.

loading : 0,296 sec