#FreeFromSpots

Scapa de cosuri cu ajutorul unui dermatolog si unui vlogger

Cere sfatul dermatologului

Contraceptia si acneea

v_article-acne_contraception.jpg

Contraceptia orala?

Pe langa faptul ca este foarte eficienta in prevenirea sarcinii, ofera si avantaje auxiliare, ca de exemplu  beneficiile din tratamentul acneei hormonale.

Cum poate influenta pilula contraceptiva acneea?

Factorii implicati in aparitia acneei pot fi si de natura hormonala.Testosteronul (da, si fetele il au) stimuleaza productia de sebum care impreuna cu alti factori pot determina aparitia acneei.


Estrogenul care se afla in contraceptivele orale contrabalanseaza acest efect, reducand producerea de sebum in exces si blocarea porilor, rezultand astfel beneficii specifice in tratarea  acneei hormonale.

De ce recomandarea contraceptivelor orale  se poate schimba?

Exista 4 generatii de pilule sau contraceptive orale disponibile. Indiferent de pilula,beneficiile si riscurile administrarii ei, medicul endocrinolog si/sau dermatolog sunt singurii care pot decide care este cea mai buna solutie in functie de patologie.


Diagnosticul medical personalizat primeaza in fata tuturor metodelor recomandate prin diverse mijloace de informare.

Dar daca nu pot lua pilule contraceptive?

In cazul in care contraceptivele orale nu sunt potrivite pentru tine, discuta cu medicul (endocrinolog/dermatolog) despre strategii alternative pentru o piele sanatoasa – exista multe solutii specializate excelente!


.

.

Verifica ghidul nostru pentru principalele produse dermatocosmetice anti-acnee pentru mai multe detalii legate de beneficiile terapiei adjuvante in tratamentul acneei.


  • Facebook
  • Pin