#FreeFromSpots

Scapa de cosuri cu ajutorul unui dermatolog si unui vlogger

Cere sfatul dermatologului

Cosuri: A le stoarce sau a nu le stoarce: aceasta este intrebarea...

v_article-to-pop-or-not.jpg

Imagineaza-ti scena. Este ziua ta cea mare. O intalnire, o petrecere, un interviu pentru angajare... Mergi la dus pentru a incepe ritualul de pregatire, cand ceva iti atrage privirea in oglinda. Iata-l acolo: rosu, inflamat si gata sa pocneasca. Chiar pe varful nasului ...


Primul tau reflex? Stoarce vizitatorul nedorit si da-l uitarii! Cu toate acestea, dermatologii au tot spus pacientilor acelasi lucru de zeci de ani: nu puneti mainile pe cosuri! Prin urmare, de ce este atat de gresit sa storci cosurile cu unghiile? L-am intrebat pe dermatolog, Dr. Philippe Beaulieu, pentru a ne da un sfat specializat: "Recomand intotdeauna pacientilor sa reziste dorintei de a stoarce cosurile. Acesta pare un remediu rapid, dar in realitate veti agrava problema.”


Iata de ce: atunci cand storci un cos, pur si simplu pielea se sparge. Acest lucru poate deteriora foliculul pilos infectat si intensifica inflamatia. De acest lucru se tem cel mai mult dermatologii,  deoarece inflamarea intensa provoaca cicatrici de acnee. Poti, de asemenea, raspandi infectia initiala in zonele invecinate ale pielii sau chiar sa introduci o noua infectie cu unghiile.“Adevarul este ca stoarcerea cosurilor este un obicei nociv si cel mai bine este sa fie evitat.”
Deci, iata raspunsul. Uneori, putina vointa si rabdare aduc roade. si aminteste-ti ca ai un intreg arsenal de ingrediente pentru combaterea acneei in farmacia locala, astfel incat poti lua problema in mainile tale ... nu doar literal.


Click aici pentru mai multe recomandari si informatii despre produsele potrivite tenului predispus la acnee.

  • Facebook
  • Pin