ALUNIȚELE ȘI SOARELE: O COMBINAȚIE PERICULOASĂ

Între copilărie și adolescență, expunerea la soare influențează atât numărul de alunițe ce pot apărea pe piele, cât și mărimea acestora. Însă, cu cât o persoana are mai multe alunițe, cu atât este mai mare riscul de a apărea cancerul de piele, având în vedere faptul ca 35% dintre cazurile de cancer de piele se dezvoltă de la o aluniță deja existentă1. Este prin urmare esențial să protejăm copiii și adolescenții de soare pentru a minimiza apariția unor noi alunițe. De asemenea, supraexpunerea alunițelor deja existente la soare poate influența apariția unor leziuni ce pot fi canceroase. Prin urmare este important să adoptăm obiceiuri sănătoase pentru a ne proteja alunițele de razele UVA și UVB, exact cum o facem și cu propria piele.

1 Sindicatul Național al Dermatologilor și Venerogilor

PROTEJEAZĂ-ȚI ALUNIȚELE

Pentru a răspunde acestor nevoi speciale și exigente, laboratoarele La Roche-Posay au creat gama Anthelios pentru protecție solară, care combină protecția foarte ridicată împotriva razelor UVA cu cea împotriva razelor UVB. Anthelios oferă o varietate de texturi pentru a satisface toate nevoile și asteptările pielii celei mai sensibile. Îți dorești o cremă colorată cu absorbție rapidă, un gel ultra-fluid, un lapte de corp sau o protecție solară special concepută pentru pielea copiilor? Utilizează diagnosticul solar pentru a afla ce fel de protecție ți se potrivește.

Pentru a te ajuta să rămâi vigilent și să-ți monitorizezi alunițele, programul Mole Checker dezvoltat de La Roche-Posay îți permite să le urmarești evoluția între vizitele la dermatolog. Nu uita, cu cât este detectat mai devreme cancerul de piele, cu atât sunt mai mari șansele de vindecare.

OBICEIURI SANATOASE PENTRU O PROTECȚIE RIDICATĂ ÎN TIMPUL EXPUNERII LA SOARE

Având în vedere faptul că între 50 și 70%  din cazurile de cancer de piele sunt cauzate de supraexpunerea la razele UVA și UVB, este esențial să urmărim câteva reguli simple pe lângă aplicarea cremei de protecție solară:

  • Evitați expunerea la soare în intervalul orar 12:00 și 16:00
  • Optați pentru umbră, în locul expunerii directe
  • Reaplicați protecție solară o dată la două ore
  • Reduceti pe cât posibil durata în care copiii sunt expuși la soare deoarece pielea lor este mult mai sensibilă decât cea a adulților. Cea mai bună protecție împotriva razelor UV o reprezintă în continuare hainele (pălării, tricouri și ochelari de soare)

1 Sindicatul Național al Dermatologilor și Venerologilor

v_push_skincheck_RO.jpg
loading : 0,171 sec