Profilul meu La Roche-Posay

Incă nu ai un profil La Roche-Posay?

Reamintire parola
va rugam sa scrieti adresa de email pentru a primi un mesaj cu parola dvs.
O viață mai bună pentru pielea sensibilă.

Exista mai multe tipuri de matreata?

Pe scalpul uscat, matreata se prezinta sub forma de mici solzi uscati si albi care cadfiind vizibili mai ales pe hainele de culoare inchisa.

Pe scalpul gras, matreata se prezinta sub forma de solzi mai mari, mai grosi si cu tendinta de a se lipi de scalp la baza parului. Matreata poate fi  insotita de mancarimi ale scalpului. Dermatita seboreica este de fapt matreata in stadiu avansat determinand pielea de la baza foliculilor pilosi sa devina rosiatica si sa se descuameze.

Ce solutii recomandati?

Mai intai explic principala cauza a aparitiei matretii:

Principala cauza a matretii insa este considerata a fi drojdia Pityrosporum ovale (din genul Malassezia), care traieste la nivelul foliculilor pilosi. Cand se inmulteste excesiv cauzeaza inflamatie si exfolierea celulelor pielii. Le recomand pacientilor sa utilizeze in mod regulat un sampon cheratolitic si antifungic (cu lipofila cheratolitica LHA, pirocton-olamina). Pentru forme severe de matreata, prescriu lotiuni antifungice (pe baza de chetoconazol, ciclopiroxolamin) si uneori recomand pe termen scurt tratamentul cu dermatocorticoizi pentru ameliorarea inflamatiei. In orice caz, tratamentul trebuie adaptat in functie de tipul de matreata.

Ce sfat le oferiti pacientilor?

Le explic ca este esential sa aleaga un sampon anti-matreata eficient,

care sa aiba bune proprietati cosmetice, sa nu usuce parul si sa fie delicat si eficient. Trebuie sa aiba o formula speciala, pentru a preveni seboreea excesiva, din cauza eliminarii sebumului (seboree reactiva). Un sampon anti-matreata trebuie mentinut in par pentru cel putin 5 minute, pentru ca ingredientele active sa functioneze optim. In orice caz, este necesar un tratament de ingrijire a parului pentru a preveni reaparitia matretii.

loading : 0,296 sec