Profilul meu La Roche-Posay

Incă nu ai un profil La Roche-Posay?

Reamintire parola
va rugam sa scrieti adresa de email pentru a primi un mesaj cu parola dvs.
O viață mai bună pentru pielea sensibilă.

Ce sunt iritatiile pielii?

Iritatiile sunt extrem de obisnuite si pot lua numeroase forme.

Deseori sunt confundate cu reactiile alergice. Dermatitele iritante rareori provoaca macarime si in mod normal se extind usor dincolo de zona in care produsele sunt aplicate (cu exceptia pleoapelor). Produsele iritante provoaca o reactie inflamatoare si slabesc barierea protectoare a pielii. Acest lucru duce la iritatii vizibile ale pielii, facand-o sa fie intinsa si intepatoare, cu o usoara mancarime.

Unde au loc cel mai adesea aceste reactii?

Cel mai adesea se afla pe fata, pleoapa si in jurul ochilor.

Pe fata dorsala a mainilor si degetelor, iritatia poate sa fie acuta cu inrosirea si tumefierea zonei, sau cronica, uscata si crapata. Pe fata palmara a mainii si degetelor, epidermul este subtire, uscat si crapat. Pe corp, pielea este uscata si uneori crapa si se descuameaza.

Ce recomandati?

Mai intai, ii rog sa nu mai aplice produsele suspecte.

Daca iritatia apare pe pleoapa, ii sfatuiesc sa evite produsele cosmetice, oricare ar fi ele. Pentru fata recomand curatarea pielii cu o lotiune neutra sau cu apa termala. Pentru corp sugerez folosirea produselor fara sapun sau sapunurile fara surfactant. De asemenea prescriu creme ce contin molecule calmante, delicate sau vindecatoare si cu factor de protectie solar. Evit cremele bazate pe cortizon.

loading : 1,812 sec