#SaveYourSkin #SkinChecker

Protectie sporita pentru tine si cei dragi tie!
Verifica, protejeaza si expune-te in siguranta la soare

Descarca
metoda ABCDE

Tot ce ai vrut sa cunosti vreodata despre alunite...

\\SRV-PUBLIC-2015\Applications\Site-LRP-Inter\Deploy\Resources\SkinChecker3\images\v_skinchecker-preventing_curing.jpg

Alunita, denumita de asemenea nev, consta intr-o masa de celule de culoare maro, care se regasesc de obicei in piele sau membranele mucoase. Denumite melanocite, aceste celule sunt responsabile pentru bronzare sau culoarea inchisa a pielii. Copiii nu prezinta alunite atunci cand se nasc. Acestea incep sa apara intre sase luni si un an si continua sa apara pana la varsta adulta.

Alunitele si soarele: o combinatie nepotrivita

Intre copilarie si adolescenta, expunerea la soare influenteaza numarul de alunite ce pot aparea pe piele, dar si marimea acestora. Cu toate acestea, cu cat o persoana prezinta mai multe alunite, cu atat mai mare este riscul de dezvoltare a unui cancer de piele. 35% din cancerele de piele apar de fapt in baza unei alunite pre-existente. Asadar, este esential sa protejam eficient copiii si adolescentii impotriva razelor solare pentru a minimiza aparitia unor alunite noi. Mai mult, expunerea excesiva la soare a alunitelor favorizeaza dezvoltarea de leziuni ce pot deveni cancerigene. Prin urmare, este important sa adoptati obiceiuri sanatoase pentru protejarea alunitele impotriva razelor UVA si UVB, la fel cum procedati si cu protejarea pielii.

Cum ne protejam alunitele

Pentru a avea grija de alunitele noastre, Laboratoarele La Roche-Posay au dezvoltat gama de protectie solara Anthelios, care imbina protectia foarte ridicata impotriva UVA cu cea impotrivaUVB. Anthelios propune o gama de texturi care sa vina in intampinarea nevoilor si asteptarilor tuturor tipurilor de piele sensibila. Va aflati in cautarea unei creme cu absorbtie rapida, unui gel ultra-fluid, unui lapte de corp cremos sau unei lotiuni de plaja special creata pentru copii? Vizitati centrul de diagnosticare solara pentru a gasi cea mai buna metoda de protectie in acest sens.

Pentru a va ajuta sa va mentineti vigilenti si sa supravegheati alunitele, metoda de indentificare propusa de La Roche-Posay va permite sa va localizati alunitele si sa le monitorizati evolutia intre consultatiile la dermatolog. Nu uitati ca 90% din cancerele de piele sunt vindecabile daca sunt depistate la timp.

Obiceiuri sanatoase pentru o protectie sporita pe durata expunerii la soare

Avand in vedere ca intre 50 si 70% din cancerele de piele sunt cauzate de expunerea excesiva la raze UVA si UVB, este esential sa respectati cateva reguli simple alaturi de folosirea unei lotiuni solare:

  • Evitati sa va expuneti la soare in intervalul orar 12 - 16
  • Alegeti sa stati la umbra si sa nu va expuneti direct la soare
  • Aplicati constant lotiunea de plaja odata la doua ore
  • Reduceti expunerea copiilor la soare pe cat de mult posibil intrucat pielea acestora este mult mai sensibila decat cea a adultilor. Imbracamintea (palarii, tricouri si ochelari de soare) reprezinta cel mai bun mijloc de protectie contra razelor UV.

1 The Syndicat National des Dermatologues-Vénérologues (Uniune Nationala a Dermato-Venerologistilor).

  • Facebook
  • Pin