#SaveYourSkin #SkinChecker

Protectie sporita pentru tine si cei dragi tie!
Verifica, protejeaza si expune-te in siguranta la soare

Descarca
metoda ABCDE

Femeile insarcinate si soarele: riscul aparitiei cloasmei

\\SRV-PUBLIC-2015\Applications\Site-LRP-Inter\Deploy\Resources\SkinChecker3\images-dyn\v_article_pregnancy-mask.jpg

Pe perioada sarcinii, corpul femeiesc genereaza mai multi hormoni feminini, care stimuleaza productia de melanina. Daca in aceasta perioada pielea este expusa la soare, se poate observa o hiperpigmentare a fetei. Este vorba despre masca de sarcina sau cloasma.

Simptome

Influenta hormonilor...

Sarcina poate afecta majoritatea femeilor incepand cu cea de-a patra luna de sarcina. Sarcina face ca organismul femeii sa produca o cantitate semnificativ mai mare de hormoni feminini (estrogeni) ce stimuleaza sinteza de melanina. Hiperpigmentarea apare sub forma unor pete brune sau gri, adesea pe centrul fruntii, barbie si in jurul gurii. Apar ca niste zone pigmentate de culoare bruna si cu forma neregulata.

Originile

...si soarele

Expunerea la soare creste semnificativ riscul de aparitie a cloasmei. De fapt, gradul de expunere intr-o zi senina, placuta poate cauza o productie excesiva de melanina, ceea ce este suficient pentru a declansa fenomenul de cloasma. In principiu, petele dispar la sase luni de la nastere. Riscul de reaparitie la o sarcina viitoare este crescut. Se recomanda asadar prevenirea aparitiei cloasmei.

Tratamente

Prevenirea cloasmei

Pentru prevenirea cloasmei, respectati o singura regula: protejati-va pielea zilnic, chiar daca va aflati in oras. Nu trebuie sa va ascundeti de soare, ci sa respectati cateva reguli atunci cand va expuneti.

  • Purtati palarie
  • Protejati pielea cu o lotiune de plaja completa
  • Aplicati crema odata la doua ore
  • Seara acasa folositi o crema pentru pete anti-pigmentare pentru preventie

Respectati aceste precautii indiferent de momentul zilei.

Nu ezitati sa cereti mai multe detalii dermatologului.

  • Facebook
  • Pin