#SaveYourSkin #SkinChecker

Protectie sporita pentru tine si cei dragi tie!
Verifica, protejeaza si expune-te in siguranta la soare

Descarca
metoda ABCDE

Efectele expunerii la soare

\\SRV-PUBLIC-2015\Applications\Site-LRP-Inter\Deploy\Resources\SkinChecker3\images-dyn\v_damaging_effect.jpg

Modul in care soarele afecteaza organismul este legat de numerosi factori precum varsta, sensibilitatea pielii, mediul inconjurator si conditiile de expunere. De la arsuri superficiale la cancer de piele, expunerea excesiva la soare prezinta efecte pe termen scurt si lung care sunt imposibil de evitat.

Disconfort persistent

Expunerea la soare ne face placere. Insa disconfortul generat ulterior duce rapid la pericol.

  • Arsura solara sau eritemul este cel mai intalnit semn de expunere excesiva la raze UVB.
  • Anumite dezechilibre dermatologice precum atopia sau rozaceea fac pielea extrem de sensibila la variatiile din mediul inconjurator si in special la soare, ceea ce poate genera reactii neplacute.
  • Desi soarele pare ca amelioreaza in principal acneea, efectele sunt pe termen scurt: expunerea la razele UV ingroasa stratul superior al pielii. Atentie la efectul de rebound care conduce la aparitia cosurilor dupa perioada verii.
  • Fotodermatoza apare dupa expunerea la soare din cauza sensibilitatii crescute in mod anormal la raze UV. Printre cele mai cunoscute sunt alergiile la soare sau eruptiile beningne cauzate de soarele intens din timpul verii, care genereaza aparitia unor cosuri micute rosii pe piept, umeri, brate si picioare.

Care sunt consecintele expunerii neprotejate a pielii la soare?

Protectia incepe in copilarie

De la varste fragede, expunerea la soare are un impact deosebit. Pielea copiilor este mai sensibila decat cea a adultilor si nu este obisnuita cu soarele avand in vedere ca este expusa mai putin. Prin urmare, necesita o atentie sporita.

Fiecare persoana se naste cu o anumita rezistenta la soare ce o ajuta sa se protejeze impotriva unei anumite cantitati de raze UV. Atunci cand aceasta rezistenta dispare, corpul nu mai are capacitatea de a repara daunele produse de soare. Cu cat un copil este expus la soare mai devreme, cu atat mai repede se distruge rezistenta la soare. Pentru a salva aceasta rezerva, singura solutie este utilizarea unei protectii eficiente de la varste fragede.

Cea mai buna protectie solara

La Roche-Posay s-a angajat in lupta cimpotriva cancerului de piele, punand la dispozitia tuturor o metoda de verificare simpla a alunitelor. Site-ul interactiv www.laroche-posay.ro/saveyourskin promoveaza auto-examinarea pentru a detecta din timp leziuni suspecte . Daca observati o modificare sau aveti dubii, consultati imediat un dermatolog. Nu uitati ca site-ul nu inlocuieste dermatologul, care este singura persoana apta sa diagnosticheze leziuni suspecte si sa decida daca aveti nevoie sau nu de tratament.

  • Facebook
  • Pin