0
test Fb connect
|ARTSEG_OP_PARENTSCORNER_SUN | |

PARENTS' CORNER

Protecție solară

Pielea copiilor, care este încă în dezvoltare, este mult mai fragilă ca cea a adulților, în mod special în fața efectelor dăunătoare ale razelor UV. Există o singură soluție: protejarea ei.

Sun protection

4 reguli de aur pentru o protecție solară de durată a copiilor

Img_4 reguli de aur pentru o protecție solară de durată a copiilor

Când vine vorba despre protecția solară a bebelușilor și copiilor, dermatologii și pediatrii au aceleași păreri pe care e bine să le iei în considerare:

1. Evită expunerea directă la soare a copilului înainte de a împlini trei ani. Aplicarea cremei pentru protecție solară a bebelușului tău este necesară chiar și la umbră.
2. Când soarele este cel mai puternic,  între orele 12:00 și 16:00, nu stați la soare. Cel mai bine ar fi să rămâneți în interior.
3. Optează pentru haine de culoare închisă (tricouri, pantaloni scurți), ochelari de soare și o pălărie - chiar și la umbră.
4. Aplică din belșug cremă de protecție solară cu factor ridicat UVA-UVB și reaplic-o cel puțin la fiecare două ore. 

De ce este important să urmezi aceste reguli pentru protecția solară a copiilor?

50% din capitalul solar este utilizat până la vârsta adolescenței. De exemplu, unul din 55 de oameni născuți în 2008 va avea la un moment dat melanom. De ce? Răspunsul este simplu: copiii sunt supraexpuși la razele UV. În vacanță, o treime din copii petrec în medie 15 ore pe săptămână în costum de baie. Este mult prea mult, în special dacă luăm în calcul faptul că apa și nisipul reflectă 30% din razele UV. La vârste fragede, copiii nu pot evalua pericolul. Consecința: ajung să își exprime disconfortul atunci când răul a fost deja făcut. Copiii cu tenul mai deschis (roșcați și blonzi) sunt într-un pericol mai mare. Prin urmare, aceștia trebuie sa fie dați cu crema pentru protecție solară chiar și atunci când este înnorat. Atunci când soarele este cel mai puternic, radiațiile sunt foarte periculoase. Și, din nefericire, abia la vârsta adultă acești copii vor suferi consecințele expunerii la soare fără protecție UV.

  • Facebook
  • Pin

Featured products

See all products
loading : 0,546 sec