0
test Fb connect
|ARTSEG_OP_PARENTSCORNER_BABY | |

PARENTS' CORNER

Îngrijirea zilnică a bebelușului

Vulnerabilă încă de la naștere, pielea bebelușilor și a copiilor merită cea mai bună îngrijire și protecție.

Baby Daily Care

4 sfaturi ale experților pentru o baie delicată și plăcută a bebelușului

Îmbăierea este una dintre etapele esențiale ale rutinei zilnice de îngrijire și de igienă a bebelușului.

Img_4 sfaturi ale experților pentru o baie delicată și plăcută a bebelușului

1. O baie pe zi, la temperatura potrivită

Baia nu trebuie să fie nici prea fierbinte, deoarece usucă pielea, nici prea rece, pentru că așa i-ar produce disconfort copilului. Spală bebelușul timp de 5-10 minute, cu apă la temperatura de 37 grade Celsius. Ai grijă să nu pui prea multă apă în cădiță.

2. Un produs de curățare delicat adaptat pielii bebelușului

Săpunul tradițional are un pH ridicat și agenți de curățare puternici care pot deteriora filmul hidrolipidic al pielii. Începe prin a adăuga câteva picături de ulei de spălare în apă pentru a proteja pielea copilului. Este important să folosești un produs de spălare potrivit pentru bebeluși, fără săpun, care curăță blând pielea, păstrând bariera cutanată și reducând considerabil senzația de piele care ține. Majoritatea dermato-cosmeticelor destinate bebelușilor sunt potrivite atât pentru spălarea corpului, cât și pentru curățarea feței sau a scalpului.

3. Folosește vârfurile degetelor

Bureții de baie irită pielea și pot deveni plini de bacterii. Pentru o spălare mai delicată, obține spuma folosind vârfurile degetelor, apoi aplic-o pe pielea copilului, la final clătind produsul cu apă din abundență.

4. Uscarea delicată

Pentru a usca bebelușul, tamponează cu grijă pielea cu un prosop curat și cald, acordând o atenție deosebită pliurilor pielii pentru a nu lăsa zone umede care ar putea să se irite.
Dacă bebelușul tău suferă de dermatită atopică, are nevoie de îngrijiri cu produse speciale. Vezi Cum să faci baie copilului tău dacă are dermatită atopică?

  • Facebook
  • Pin

Featured products

See all products
loading : 0,691 sec