Jurnalul pielii sensibile

A trăi cu piele sensibilă: Impactul real asupra calității vieții

Img_A trăi cu piele sensibilă: Impactul real asupra calității vieții

Încă din ziua în care ne naștem și efectiv în orice altă secundă a vieții, pielea este principala noastră barieră protectoare. Ne protejează împotriva factorilor externi, a loviturilor și a nenumăratelor substanțe din mediul înconjurător. Cu toate acestea, nu conștientizăm rolul imens pe care pielea îl joacă în viețile noastre.

Pentru un număr din ce în ce mai mare de persoane, pielea a devenit un motiv de îngrijorare. Aceasta a dezvoltat o sensibilitate și nu mai tolerează stresul și tensiunea de zi cu zi.

Din acest motiv, pielea începe un protest, exprimându-și nemulțumirea prin simptome ca roșeață, furnicături, înțepături... În cazuri severe, femeile cu pielea sensibilă aleg să nu ia parte la activități care ar putea reprezenta un risc înalt din acest punct de vedere, pierzând astfel momente importante din viața lor.

La Roche-Posay, brand-ul expert în dermatologie, are câteva informații despre modul în care pielea sensibilă afectează viețile femeilor – și câteva sfaturi despre cum pot să recapete controlul pielii lor.

Rutina matinală de îngrijire poate avea un impact pe tot parcursul zilei

Dimineața la prima oră, când încă ești pe jumătate adormită, ești tentată să faci un duș fierbinte. Însă pentru multe femei, expunerea prelungită la apă fierbinte lasă senzația de piele ”care ține”, de parcă ar fi cu un număr mai mic, plus o roșeață vizibilă. Un ten roșiatic nu conferă unei femei prea multă încredere de sine, ci mai degrabă o face să se simtă nesigură. Cu siguranță acest aspect nu e de ajutor, mai ales dacă ai o prezentare importantă sau un interviu pentru un job în acea dimineață!

Știința din spatele acestor experiențe cu pielea sensibilă: În acest caz avem un scenariu clasic. Apa fierbinte favorizează nivelul de histamină de la nivelul pielii, declanșând astfel o reacție în lanț de iritații. Este important ca dușul de dimineață să fie scurt și cu apă călduță. De asemenea, săpunurile alcaline pot îndepărta bariera protectoare a pielii – așadar, cele mai bune alternative sunt apa micelară și laptele de curățare.

Un machiaj nepotrivit îți poate afecta viața socială

În timp ce multe femei văd machiajul ca pe o adevărată plăcere și o modalitate de a arăta cine sunt cu adevărat, pentru femeile din comunitatea celor cu pielea sensibilă, raionul de make-up poate fi un adevărat câmp minat. Pentru acestea, aplicarea unui produs poate aduce cu sine mâncărimi, înțepături, senzația de arsură, lasând pielea neuniformă și cu pete – exact opusul scopului inițial al make-up-ului.

Știința din spatele acestor experiențe cu pielea sensibilă: in încercarea disperată de a identifica ingredientul vinovat pentru relația tumultuoasă pe care o au cu produsele de machiaj, multe femei cu pielea sensibilă investesc timp și bani în teste pentru alergii. Cand rezultatele se întorc și sunt negative, intervin dezamăgirea și frustrarea. Adevărul este că pielea sensibilă este mai greu de definit decât o simplă alergie, de aceea fiecare femeie trebuie să-și afle proprii factori declanșatori.

O soluție ar fi să citești cu atenție etichetele produselor. Asigură-te că au fost testate pe pielea sensibilă și alergică și că au o formulă minimalistă și fără parfumuri, alcool sau alți alergeni precum nichelul. Dacă adopți produse de la brand-uri specializate, pielea ta sensibilă își poate recăpăta frumusețea și vei avea ocazia să te distrez și să experimentezi noi look-uri!

Pielea sensibilă îți poate răpi somnul de frumusețe

Somnul deranjat este o modalitate prin care pielea sensibilă poate afecta calitatea vieții unei femei. Un număr din ce în ce mai mare de persoane este afectat la trezirea din somn de senzații enervante la nivelul feței precum furnicături și înțepături – un mod neplăcut de a te trezi din somn și a-ți începe ziua.

Știința din spatele acestor experiențe cu pielea sensibilă: simptomele pielii sensibile apar cel mai adesea la prima oră a dimineții, stricând somnul multor femei. Motivul? Dimineața, nivelul de histamină crește și declanșează simptomele pielii sensibile. Cele mai avansate produse de noapte calmează simptomele și ajută femeile să se trezească liniștite și gata de o nouă zi.

  • Facebook
  • Pin