Jurnalul pielii sensibile

Ar putea îngrijirea prebiotică a pielii să reprezinte cheia către calmarea pielii sensibile?

Img_Ar putea îngrijirea prebiotică a pielii să reprezinte cheia către calmarea pielii sensibile?

Pielea sensibilă: O epidemie în creștere

În ziua de azi, mai mult de jumătate din locuitorii Pământului consideră că pielea lor reacționează excesiv.
Întinderi ale pielii, arsuri, mâncărimi sau furnicături că răspuns la o varietate de inamici din exterior, cum ar fi poluarea, razele ultraviolete, aerul condiționat... chiar și apa. Dacă oricare dintre aceste simptome îți par cunoscute, atunci pielea poate fi caracterizată că fiind sensibilă. Impactul asupra calității vieții, este de cele mai multe ori major. Când rutina zilnică arată ca un asediu continuu al factorilor declanșatori, atunci devine evident că ceva este greșit.

Legătura dintre sensibilitate și bacteriile benefice

Oamenii de știință au descoperit că un dezechilibru la nivelul microbiomului pielii – acele miliarde de microorganisme ce trăiesc la suprafață – poate fi asociat cu simptomele sensibilității. Acest fapt se bazează pe două observații fundamentale:

Pielea sensibilă este deseori iritabila, în timp ce un microbiom bogat și divers este asociat cu o piele calmă.
Pielea uscată și iritată deseori are un microbiom epuizat, însă când acesta se reechilibrează, totul revine la normal.

Concluzia?

Refacerea întregului spectru de specii de bacterii ce trăiesc la suprafața pielii pot calma inflamația responsabilă de simptomele de sensibilitate. Pace în sfârșit!

Cum poate îngrijirea prebiotică să refacă microbiomul?

Când vorbim despre o soluție pentru pielea sensibilă, două lucruri trebuie să ne atragă atenția: dacă poate repara barieră fizică de lipide a pielii – cu alte cuvinte, dacă poate îndeplini funcția de bază a oricărei creme de hidratare tradiționale – dar, în plus, să refacă și cea de-a două barieră a microbiomului. Printre ingredientele prebiotice esențiale, se numără:

Ceramida 3 – care are rolul de a întări bariera lipidelor în timp ce constituie și o sursă de carbon pentru bacteriile benefice.
Niacinamida – cu rol de a calma simptomele pielii sensibile.
Apa termală prebiotica La Roche-Posay – care și-a dovedit abilitatea de a acționa asupra diversității microbiene în cazul pielii uscate și iritate. Profilurile sale minerale și microbiologice unice determină dezvoltarea bacteriilor benefice pentru un microbiom sănătos.

Cu toate cele 500 de specii din microbiom prosperând, pielea este mult mai pregătită să facă față provocărilor de zi cu zi. Datorită puterii pe care care o au bacteriile bune, pielea este protejată împotrivă agresorilor moderni.

1 Willis CM, Shaw S, de La Charrière O, et al Sensitive skin: an epidemiological study Br J Dermatol 2001;145:258-63.
2 The Role of Cutaneous Microbiota Harmony in Maintaining a Functional Skin Barrier Hilary E. Baldwin1, Neal D. Bhatia2, Adam Friedman3, Richard Martin4, Sophie Seité5
3 Skin microbiome in patients with psoriasis before and after balneotherapy at the thermal care center of La Roche-Posay S. 
Seite, G.E. Flores, J.B. Henley, P. Sarrazin, R. Ainouche, N. Fierer, R. Martin
4 The NIH HMP Working Group et al. Genome Res. 2009;19:2317-2323

  • Facebook
  • Pin