0
Înapoilaroche-posay.ro

Locul dedicat încurajării autonomiei copiilor cu dermatită atopică

Atopia și sportul

Iubești baschetul, dansul sau artele marțiale? Sunt atât de multe sporturi de care să te bucuri - iar atopia nu ar trebui să stea niciodată în calea distracției - așa că iată ghidul de mai jos și află cum să ai grijă de pielea ta ca un campion(oană)!

Img_Atopia și sportul

Strop!

Nu este nimic mai frumos decât să înoți în apă ca un pește. Dar puțină grijă în plus este necesară mai ales că atât apa din piscină, cât și cea din mare pot afecta dermatita atopică. Înainte să te scufunzi, aplică pe piele niște balsam. După ce ieși din apă, spală-te bine la duș, iar apoi reaplică balsamul pe piele.

Despre echipamentul de sport

Dacă joci fotbal, faci judo sau balet etc., este necesar să porți haine speciale. De cele mai multe ori, acestea sunt realizate din polyester (nu din bumbac, prietenul tău cel mai bun), iar acest material nu face decât să stimuleze scărpinarea! Așa că, aplică mereu balsamul înainte să îmbraci acele haine. În plus, încearcă să porți o vestă din bumbac sau un tricou sub hainele din polyester pentru a-ți proteja pielea.

v_article05_para2.jpg

Dacă nu este necesar să porți haine speciale, pantalonii scurți și un tricou lejer din bumbac sunt o alegere bună. Te vor ajuta, iar puțin soare va fi minunat pentru dermatita atopică! Însă, dacă soarele este puternic, nu uita că trebuie să aplici cremă de soare odată la 2 ore. În plus, nu uita de pălărie și ochelari!

v_article-11.jpg

Transpirația din timpul sportului

Indiferent de sportul pe care îl alegi, asigură-te că eviți supraîncălzirea care determină mâncărimea. Asigură-te că iei pauze mici atunci când poți, pentru a bea apă și a te răcori. Un super secret este să îți răcorești pielea pulverizând apă termală în timpul pauzelor! Transpirația poate, de asemenea, înrăutăți atopia, dacă rămâne pe piele prea mult timp. Scapă de aceasta la duș (la temperatura de 32°C, timp de 5-10 minute), tapotează pielea cu ajutorul unui prosop din bumbac și aplică balsam după aceea.

Este în regulă să te odihnești uneori

Sportul și exercițiile fizice sunt minunate pentru sănătatea și fericirea ta. Dar, ocazional cel mai bine este să fii alături de prietenii tăi de pe margine. Iată când:

- în cele mai calde și reci zile din an
- atunci când leziunile de dermatită atopică se înrăutățesc
- atunci când te-ai scărpinat atât de mult încât pielea ta este foarte roșie
- când ai un puseu de dermatită atopică (câteva zile pline de mâncărime)

v_article-494239087.jpg

Arma secretă din buzunarul tău

Indiferent de sportul pe care îl practici, este bine să ai Stick-ul în buzunar. Dacă simți o senzație de mâncărime, scoate-l repede și aplică-l în zona cu mâncărime!
Amintește-ți regula de aur a lui Croco: "Niciodată nu lăsa ca atopia să stea în calea ta. Doar ocolește-o!" În acest fel, te vei putea concentra și vei deveni un campion al sportului... Sau cel puțin te vei distra încercând!

  • Facebook
  • Pin
loading : 0,599 sec