0
Înapoilaroche-posay.ro

Locul dedicat încurajării autonomiei copiilor cu dermatită atopică

Cea mai potrivită îmbrăcăminte pentru pielea predispusă la atopie

Știai că există unele haine care au roluri foarte importante? Pompierii poartă uniforme speciale care să îi protejeze de flăcările fierbinți. Oamenii care vând acadele au jachete strălucitoare pentru a fi mai ușor observați. Astronauții au costume speciale pentru spațiu care le permit să respire atunci când nu este aer! În cazul tău, dacă ai dermatită atopică, hainele tale trebuie să aibă, de asemenea, un rol important - trebuie să îți mențină pielea fericită!
Pentru a face acest lucru, iată 5 secrete despre îmbrăcămintea potrivită ție.

Img_Cea mai potrivită îmbrăcăminte pentru pielea predispusă la atopie

Secretul 1: Nu te îmbrăca prea gros

Atunci când este frig afară, părinții le spun de obicei copiilor să se îmbrace gros. Dar, dacă porți prea multe haine, poți transpira mai ușor. Iar, atunci când transpirația se află prea mult timp pe piele, aceasta poate agrava leziunile de dermatită atopică - iar asta înseamnă mâncărime! Așa că, asigură-te că ești îmbrăcat(ă) suficient de bine, însă poartă un tricou din bumbac pe sub pulover pentru ca în cazul în care îți va fi prea cald să poți renunța la acesta

v_article-497534880.jpg

Secretul 2: Bumbacul este cel mai bun prieten al tău

Pielea predispusă la atopie iubește aerul proaspăt, așa că alege îmbrăcăminte care lasă pielea să respire. Cel mai bun material pentru pielea predispusă la atopie este bumbacul. Este plăcut și lejer și previne supraîncălzirea corpului. Roagă-i pe părinți să verifice etichetele hainelor pentru a vedea dacă au la bază bumbac. Lâna și materialele sintetice trebuie evitate!

v_article-627036368.jpg

Secretul 3: Poartă pantaloni scurți și tricou în timpul verii

Atunci când vremea este caldă și însorită, este plăcut să porți haine lejere precum pantaloni scurți și tricou, care vor menține o senzație de prospețime la nivelul pielii. Încearcă să nu te simți prost că cei din jurul tău vor vedea leziunile de dermatită atopică. Suntem cu toții diferiți și oamenii au diverse urme și pete pe piele! Puțină lumină de la soare poate avea un efect benefic asupra pielii predispuse la atopie, așa că distrează-te mult afară și bucură-te de aerul proaspăt!

v_article-4.jpg

Secretul 4: Spune nu hainelor strâmte, etichetelor și cusăturilor strâmte!

Hainele strâmte tind să irite pielea și contribuie la apariția senzației de mâncărime. optează pentru haine lejere care să îți lase pielea să respire. Un alt secret este să tai etichetele hainelor și să acoperi cusăturile cu mătase pentru a le împiedica să determine senzația de scărpinare!

v_article-5.jpg

Secretul 5: Cel mai bun mod de a te spăla

Nu purta niciodată nicio haină nouă înainte să fie spălată, pentru că poate deține încă substanțe de natură chimică ce conduc la apariția mâncărimei. Roagă-i pe părinți să folosească o soluție de curățare bio, fără parfum, fără coloranți. Același lucru este valabil pentru balsamul de rufe. Pentru uscare, este recomandată folosirea mașinii de uscat rufe pentru că face ca hainele să devină mai moi.

v_article-670051324.jpg

Secretul 6: Alege pijamalele potrivite!

Gândindu-ne la asta, observăm că petrecem o mulțime de timp în pat. Până la 10 ore pe zi, de fapt! Așa că, este important să acorzi atenție pijamalelor pe care le porți. La fel ca și hainele purtate în timpul zilei, cele mai bune pijamale sunt lejere și create din bumbac. Unele pijamale au etichete și cusături iritante - care nu fac bine pielii atopice - așa că este bine să le porți pe dos. E posibil chiar să creezi un nou trend în familia ta :)
Sperăm că aceste secrete te vor ajuta să alegi hainele potrivite. Și, nu uita, dacă apare senzația de mâncărime, ține aproape Stick-ul Lipikar!

v_article02_para06.jpg

  • Facebook
  • Pin
loading : 0,580 sec