Cu apă termală La Roche-Posay calmantă și antioxidantă

Centrul termal La Roche-Posay: puterea miraculoasă a unei ape termale naturale

Img_Centrul termal La Roche-Posay: puterea miraculoasă a unei ape termale naturale

Folosită pentru prima oară pentru îngrijirea pielii în 1928, apa termală din satul francez La Roche-Posay este recunoscută de mii de ani pentru beneficiile nenumărate pe care le oferă pielii. Un aspect esențial pentru tratarea a numeroase afecțiuni ale pielii precum eczemă sau psoriazis vizează beneficiile sale excepționale care  oferă alinare imediată pentru miile de vizitatori ai spa-ului care merg la Centrul Termal La Roche-Posay în fiecare an.

Legenda față în față cu testele științifice

Legenda spune că Bertrand Du Guesclin, un comandant militar din timpul regelui Carol al V-lea, a descoperit izvoarele de apă termală de la La Roche-Posay atunci când se întoarcea din campania lui din Spania la sfârșitul secolului 14. Calul său, care suferea de eczemă, s-a aruncat în apă și a ieșit afară vindecat. O legendă care conține un miez de adevăr, având în vedere că din 1897 stațiunea spa, care a fost construită cu câteva decade mai devreme de către Napoleon, a fost de un interes public.


Acesta este începutul unei frumoase povești despre o apă mai specială ca oricare alta...

v_small_article-laroche_posay_thermal_centre_01.jpg

Cu mulţi ani mai târziu legenda acestei ape în mod natural excepţională a fost confirmată gradual de medicina modernă. Datorită proprietăţilor ei imunomodulatoare (sau cu alte cuvinte având capacitatea să acţioneze la nivelul sistemului imunitar), este capabilă să inhibe mediatorii inflamaţiei şi garantează un efect calmant instant. Este, de asemenea, singura apă termală din lume care se bucură de o asemenea concentraţie de seleniu, fapt ce îi oferă proprietăţi antioxidante nemaiîntâlnite, perfecte pentru a lupta împotriva îmbătrânirii cutanate şi a stresului oxidativ.

v_small_article-laroche_posay_thermal_centre_03

Un spa 100% dermatologic

Cu cei 8,000 de vizitatori pe an, dintre care o treime sunt copii, centrul termal La Roche-Posay este astăzi cel mai bun centru dermatologic termal din Europa, pentru piele sensibilă şi fragilizată. În plus pe lângă  proprietăţile inegalabile ale Apei Termale La Roche-Posay,  pacienţii se bucură de tratamente oferite de nouă dermatologi. Aceştia sunt implicaţi în toate stadiile tratamentului.

v_small_article-laroche_posay_thermal_centre_04.jpg

Una și aceeași apă pentru tratarea unor afecțiuni diferite

Un centru dermatologic renumit internaţional, specializat în tratamentul problemelor de piele, centrul termal La Roche-Posay oferă pacienţilor săi diferite tipuri de şedere, majoritatea fiind acoperite de către sistemul public de sănătate Francez. Aproape două treimi din vizitatori vin pentru a primi tratamente de calmare a eczemei sau psoriazisului, patologii de piele care sunt în general evidente şi au consecinţe majore asupra calităţii vieţii celor afectaţi. În total, mai mult de 50% dintre tratamentele dermatologice termale oferite în Franţa sunt administrate aici.

În 2009, Centrul Termal şi-a setat o nouă îndatorire, cea de a ajuta pacienţi care urmează tratamente împotriva cancerului. Ambiţia lui este să readucă mobilitate şi confort zonelor cicatrizate şi să reducă efectele secundare de la nivelul pielii asociate tratamentelor cu radioterapie sau chimiooterapie. Aproape 5,000 de persoane au urmat deja acest inovativ curs de tratament post-cancer.  Acest număr reflectă nivelul de încredere în creștere acordat de medicii oncologi beneficiilor uimitoare ale Apei Termale La Roche-Posay.

Certificată din punctul de vedere al purității excepționale

Apa Termală La Roche-Posay este testată, în medie, de 1,000 de ori pe an. Scopul acestor teste este să îi asigure calitatea pe tot parcursul anului. Este atât de pură încât vizitatorii centrului sunt încurajaţi sa o bea de la sursă pe perioada şederii.

O apă recunoscută de stat încă din secolul 17

  • Din anul 1617, reputaţia terapeutică a apei termale La Roche-Posay era atât de răspândită încât Pierre Milon, doctorul lui Henry al IV-lea şi Louis al XIII-lea, a vizitat izvoarele pentru a face prima analiză.
  • Începând cu secolul 19, Napoleon, atunci Generalul Bonaparte, la întoarcerea sa din Egipt, a construit acolo un spital termal pentru a trata problemele de piele ale soldaţilor săi.
  • În 1897, locaţia a fost recunoscută oficial de către Academia Franceză de Medicină.
  • În anul 1905, primul Centru Termal a fost deschis.
  • În 1913, Academia Franceză de Medicină a declarat oficial La Roche-Posay un Oraş Spa.