0
test Fb connect
|ARTSEG_OP_PARENTSCORNER_SCARS | |

PARENTS' CORNER

Cicatrici și bubițe

Orice leziune a pielii, indiferent de natura sa (accidentală sau chirurgicală) sau de mărime, poate lăsa o cicatrice dacă este tratată incorect.

Scars & Booboos

Cicatricile și expunerea la soare:

Img_Cicatricile și expunerea la soare:

Cicatricile sunt vulnerabile la soare?

Cicatricile recente, leziuni încă roz și în curs de vindecare, sunt vulnerabile la razele UV și se pot arde foarte ușor. Combinația dintre inflamarea țesutului în curs de vindecare și expunerea la soare poate duce la hiperpigmentare postinflamatorie (HPI), care determină colorarea cicatricei și a pielii din jurul ei în maro închis. Această pigmentare dispare foarte greu, în luni sau chiar ani de zile, așadar protecția pe care o folosești împotriva razelor UV este foarte importantă, dacă nu vrei să rămâi cu urme. Și să nu uităm că expunerea la soare, fără protecție corespunzătoare, mărește riscul de apariție a cancerului de piele. 
> SAVE YOUR SKIN

Când e cazul să-mi protejez cicatricea de soare?

În primul an de la apariția cicatricei ai nevoie de îngrijire specială. Înainte să ieși din casă, asigură-te că protejezi zona afectată cu o cremă cu protecție solară ridicată (FPS 50+ este ideal). Nu e o idee deloc bună să încerci să te bronzezi pentru a ascunde cicatricea. Dacă vei face acest lucru, cel mai probabil o vei scoate și mai mult în evidență. Atenție, toate tipurile de leziuni ale pielii (inclusiv tatuajele!) pot dezvolta o pigmentare excesivă la expunerea la soare. Indiferent de tipul leziunii tale, cuvântul cheie este protecția.

Ce fac dacă cicatricea mea este maro sau neagră?

PARENTS_CORNER_SCARS_AND_SUN_IMG_02

Dacă cicatricea ta a devenit maro sau neagră, uneori cu un „halou” de culoare închisă în jurul ei, probabil ai o cicatrice hiperpigmentată. De obicei, acest lucru se întâmplă când leziunea în curs de vindecare a fost expusă la soare. Culoarea poate persista ani de zile, așa că unele persoane aflate în această situație merg în cabinetul medicului dermatolog pentru tratarea cicatricei cu laser, agenți de depigmentare sau chiar pentru o revizie chirurgicală. Dar cum este mai bine să previi decât să tratezi, ai grijă să te expui la soare doar după ce ai aplicat pe piele, înclusiv pe zonele unde ai cicatrice, o crema cu protecție solară. 

Featured products

See all products
loading : 0,547 sec