Sfaturile Expertului

Cand ai de-a face cu o piele sensibila, machiajul trebuie sa fie corector si usor de aplicat.

Img_Cand ai de-a face cu o piele sensibila, machiajul trebuie sa fie corector si usor de aplicat.

Pielea sensibila este caracterizata de iritatie la cel mai mic contact si roseata, care este de cele mai multe ori permanenta. Machiajul pentru acest tip de piele trebuie sa fie bland, dar produsele trebuie sa ofere suficienta acoperire pentru a fi eficiente. Ce ne poti sugera? Sfat de la un medic dermatolog.

Ce masuri de precautie trebuie luate la folosirea machiajului pe un ten sensibil?

Pielea sensibila este usor iritabila si trebuie sa evitam acest lucru.

Pasii de curatare trebuie efectuati cu blandete. Pielea trebuie hidratata cu produse destinate pielii sensibile. Machiajul trebuie sa fie atat corector, cat si usor de aplicat. Pentru a obtine acest efect, amestec produsele de machiat cu crema hidratanta pentru a obtine o textura care acopera foarte bine in timp ce ramane fluida.

Exista produse specifice de machiaj pentru pielea sensibila?

Nu exista produse de machiaj destinate tenului sensibil,

dar cu acest tip de ten reactiv, este important sa recomanzi produse fara risc. Personal, recomand fondurile de ten corectoare, insemnand ca au fost create pentru pielea cu probleme. Acestea minimizeaza riscul de iritatie sau sensibilizare. Recomand sa fie diluate cu o crema hidratanta.

Exista o tehnica speciala pentru aplicarea machiajului?

Intr-adevar, pentru pielea sensibila, trebuie sa eviti frecarea care poate declansa iritare si roseata.

Dupa hidratarea pielii, produsul de machiaj, care poate fi diluat, ar trebui aplicat usor cu un burete sau cu degetul. Apoi folosesc o pensula deasa sa tamponez usor pielea pentru a ma asigura ca machiajul este corect aplicat si sa-l estompez pe margini.

S-ar putea să vă intereseze și

Descoperiți toate articolele