Sfaturile Expertului

Pentru a camufla imperfectiuni rosii, recomand machiaj medical pacientilor mei.

Img_Pentru a camufla imperfectiuni rosii, recomand machiaj medical pacientilor mei.

In ziua de astazi, rosaceea si acneea pot fi tratate eficient. Dar pot ramane zone rosii si cicatrici dupa tratament. De altfel, foarte des, pacientii vor dori le ascunda, in timpul tratamentului de exemplu. Cum pot reusi sa faca acest lucru? La aceste intrebari ne raspunde un dermatolog.

1. Mascarea zonelor rosii reprezinta o parte din practica dumneavoastra dermatologica?

Prefer termenul de "machiaj", nu "mascare".

De fapt, este vorba de machiaj medical. Acum cativa ani, machiajul nu era recomandat de catre dermatologi. Astazi, intelegem ca ajuta la imbunatatirea calitatii vietii pacientilor nostri. Produsele existente, care nu detin parfum, conservanti si care sunt non-comedogenice, nu prezinta nici un risc de iritatie sau senzitivizare. Recomand pacientilor mei machiajul medical.

??????

Inainte de a aplica machiajul, trebuie sa incepi cu o baza.

Apoi folosesti un fond de ten corector a carui culoare sa fie potrivita tenului tau. Aceasta ar trebui aplicata intr-o cantitate mica si raspandita delicat pe fata. Pentru a neutraliza tonurile de rosu, poti folosi o cantitate foarte mica de concealer inainte de a aplica fondul de ten Pentru roseata, poti folosi verde, o culoare complementara, precum si galben pentru o piele pigmentata mai puternic.


3. In general, cum discutati despre machiajul medical cu pacientii dumneavoastra?

Discut despre machiaj medical in mod sistematic, atunci cand vorbim despre o tema precum tratamentul cu laser, de exemplu, sau atunci cand au cicatrici de la acnee.

Imi asigur pacientii, explicandu-le ca nu exista risc de agravare. Ii pun sa testeze texturile produselor. Le sugerez o demonstratie pe o zona rosie. Pacientii sunt tot timpul surprinsi de rezultate! Apoi ii invat cateva tehnici de machiaj medical foarte simple si rapide.

S-ar putea să vă intereseze și

Descoperiți toate articolele