Sfaturile Expertului

Ai nevoie de un produs cu o densitate mare a pigmentilor pentru a ascunde o cicatrice

Img_Ai nevoie de un produs cu o densitate mare a pigmentilor pentru a ascunde o cicatrice

Dupa o procedura cosmetico-faciala, chirurgul este deseori multumit cu o cicatrice mica si flexibila. Totusi, pacientul este de multe ori dezamagit. Urmati sfaturile unui dermatolog pentru a camufla cu grija aceste mici semne inevitabile.

1. Cum evolueaza cicatricile pacientilor care vin pentru un consult la dumneavoastra?

La inceput, sunt rosii si sensibile.

Apoi, treptat, devin mai deschise la culoare si nedureroase. Dupa o luna, le poti masa delicat pentru a restabili supletea si mobilitatea pielii. In final, pielea isi redobandeste culoarea initiala si cicatricea aproape dispare. Poate dura de la un an pana la 18 luni pana poti evalua rezultatul final. 

2. Ce tip de machiaj recomandati pentru o cicatrice?

Ai nevoie de un produs dens in pigmenti numit "fond de ten corector".

Un simplu fond de ten nu este suficient. Intinzi fondul corector pe partea dorsala a mainii pentru a il incalzi si apoi aplici o cantitate foarte mica pe cicatrice. Apoi folosesti delicat o pensula lata pentru a a acoperi toate imperfectiunile. In final, folosesti peria pentru a curata usor marginile, ajutand produsul sa se asorteze cu zona pielii sanatoase. 

3. In opinia dumneavoastra, este machiajul suficient pentru a proteja cicatricea de lumina solara?

Pigmentii regasiti in fondurile de ten corectoare sunt identici cu cei folositi in produsele de protectie solara.

Astfel ca vor oferi suficienta protectie in timpul actiunilor cotidiene, precum o zi normala, la un loc de munca care nu este expus soarelui. Chiar este usor sa retusezi machiajul in timpul zilei. Daca exista mai multa expunere la soare, machiajul trebuie aplicat dupa un produs de protectie solara, dar acesta din urma trebuie aplicat odata la 2-3 ore.

  • Facebook
  • Pin

S-ar putea să vă intereseze și

Descoperiți toate articolele