Jurnalul pielii sensibile

Cum păstrăm echilibrul pielii sensibile?

Img_Cum păstrăm echilibrul pielii sensibile?

Cu o gamă largă de texturi, parfumuri și formule, experiența senzorială a îngrijirii pielii poate fi o adevărată plăcere. Dar pentru femeile care au pielea sensibilă, bariera fragilă și nervii reactivi, raionul de dermato-cosmetice se transformă într-un adevărat câmp minat!

Nenumărate brand-uri susțin că produsele lor nu conțin substanțe nocive, însă multe dintre acestea nu se ridică la nivelul așteptărilor,  făcând pielea sensibilă să reacționeze prin furnicături, înțepături și roșeață.

Vulnerabilă la agresorii externi, pielea sensibilă funcționează după principiul “mai puțin înseamnă mai mult” și are nevoie de îngrijire cu adevărat specializată. Citește în continuare ghidul nostru pentru a găsi produsele potrivite care îți vor păstra echilibrul pielii tale sensibile.

Cum să alegi produsele potrivite pentru pielea sensibilă în 3 pași

Pentru a-și îngriji pielea sensibilă, orice femeie ar trebui să aibă anumite produse, precum un lapte de curățare blând sau o apă micelară, cremă hidratantă cu toleranță ridicată și protecție solară cu spectru larg. Dar de unde începi, când știi că pielea ta reacționează chiar și la produsele de bază?

1

Pasul 1: Fii atentă la cele mai cunoscute substanțe care provoacă iritații și sensibilitate

Când citești etichetele produselor, asigură-te că includ afirmații care să ateste că sunt potrivite pentru pielea sensibilă și alergică. De asemenea, asigură-te că nu conțin cele mai comune substanțe care afectează pielea sensibilă:

Parfum
Alcool

În cazul produselor de machiaj, a lacurilor de unghii și ojelor, asigură-te că nu conțin nichel, acesta fiind un alt agent care sensibilizează pielea.

2

Pasul 2: Fii exigentă când vine vorba de ambalaj

Până și cele mai naturale formule au riscul de a declanșa sensibilitatea pielii dacă nu sunt protejate corespunzător. Motivul? Un fenomen numit retro-contaminare, în care particulele din aer – potențiali iritanți sau alergeni – intră în ambalaj după deschidere. Acești iritanți și alergeni microscopici pot contamina produsele de îngrijire zilnică pe care ți le-ai ales cu atâta atenție.

Ideal ar fi ca ambalajele produselor compatibile cu pielea sensibilă să fie închise ermetic și să fie prevăzute cu valve de protecție, pentru a evita contaminarea sau oxidarea. Mai mult decât atât, ar trebui să nu existe niciun fel de contact între produs și componente metalice, deoarece ionii metalici sensibilizează pielea.

3

Pasul 3: Testează-ți pielea

Singurul mod prin care poți fi sigură 100% de cât de bine poți să tolerezi un produs este să-l testezi. Aplică o cantitate mică pe antebraț și acoperă-l cu un bandaj impermeabil. Verifică după 48 de ore – dacă zona nu prezintă roșeață, poți folosi produsul pe față cu toată încrederea.

  • Facebook
  • Pin