0
test Fb connect
|ARTSEG_OP_PARENTSCORNER_SCARS | |

PARENTS' CORNER

Cicatrici și bubițe

Orice leziune a pielii, indiferent de natura sa (accidentală sau chirurgicală) sau de mărime, poate lăsa o cicatrice dacă este tratată incorect.

Scars & Booboos

Cum să îngrijești cicatricea copilului– cele 6 reguli de aur

Există câțiva pași simpli pe care îi poți urma pentru a îmbunătăți aspectul unei cicatrice. Nu poți preveni căzăturile copilului și apariția unei cicatrice, dar poți ajuta pielea să se vindece mai bine și mai frumos.

Img_Cum să îngrijești cicatricea copilului– cele 6 reguli de aur

1. Păstrează leziunea curată pentru a evita infectarea

Curăță rana cu grijă, cel puțin o dată pe zi sau oricând este expusă prafului sau murdăriei. De exemplu: după ce copilul vine de la școală, după joaca din parc, etc. Folosește un gel pentru cicatrizare, hipoalergenic și delicat, pentru a-l putea folosi cu încredere pe pielea în curs de vindecare. Nu exagera cu utilizarea dezinfectanților precum peroxidul de hidrogen deoarece acesta poate ucide celulele noi ale pielii, rezultând în întârzierea vindecării.

2. Evită întinderea pielii

Întinderea pielii poate provoca o cicatrice mai mare sau chiar „plesnirea copcilor”, lucru ce va duce la redeschiderea leziunii. Trebuie să eviți: ·       activitățile care pun presiune pe cicatrice (cum ar fi sporturile) pentru câteva săptămâni; ·       hainele care ating pielea în curs de vindecare.

3. Asigură-te că firele sunt scoase la timp

Dacă acestea sunt îndepărtate prea devreme, rana se poate redeschide. Dacă se întâmplă prea târziu, s-ar putea să lase urme. Nu pleca din cabinetul medical fără instrucțiuni clare cu privire la momentul și modul în care trebuie să i se îndepărteze copcile copilului tău. Bineînțeles, dacă nu e vorba de copci care se absorb.
Tot ce trebuie să știi despre copci.

4. Folosește o cremă pentru cicatrizare pentru a ajuta pielea să se vindece mai bine

O cremă cicatrizantă va ajuta la calmarea, refacerea și protejarea pielii. Poți începe s-o folosești imediat ce leziunea e închisă și uscată.

5. Combină crema cicatrizantă cu tehnici de masaj

Masarea cicatricei poate optimiza procesul de vindecare, deci asigură-te că faci acest lucru cel puțin o dată pe zi.  
› Află mai multe despre tehnicile de masaj pentru vindecarea cicatricilor

6. Ferește cicatricea de soare

Cicatricile recente sunt predispuse la pigmentare închisă dacă sunt expuse la radiații UV, deci folosește o cremă calmantă cu factor de protecție solară foarte ridicat (FPS50+) când copilul tău iese afară.
› Citește mai multe despre expunerea cicatricilor la soare

Featured products

See all products
loading : 0,578 sec