0
test Fb connect
|ARTSEG_OP_PARENTSCORNER_BABY | |

PARENTS' CORNER

Îngrijirea zilnică a bebelușului

Vulnerabilă încă de la naștere, pielea bebelușilor și a copiilor merită cea mai bună îngrijire și protecție.

Baby Daily Care

Cum să recunoști și să tratezi acneea bebelușului

În lunile de după naștere, bebelușii sunt predispuși la patologii și inflamații ale pielii. Două dintre cele mai frecvente afecțiuni ale pielii sunt acneea bebelușului și crustele de lapte. De obicei acestea trec de la sine, dar există câteva metode care, puse în practică ca la carte, grăbesc vindecarea.

Img_Cum să recunoști și să tratezi acneea bebelușului

Ce este acneea bebelușului?

Acneea bebelușului este o patologie comună a pielii care poate apărea în primele 3 luni de viață. Deseori apare ca răspuns la hormonii mamei. Circa 20% din nou-născuții sănătoși pot dezvolta pustule superficiale. Aceste iritații pot apărea sub forma unor coșuri roșii pe fața bebelușului, mai ales pe obraji, frunte, bărbie și ocazional pe spate. De asemenea, pot apărea sub forma unor puncte mici și albe, pe care le poți simți cu vârfurile degetelor. Uneori, pielea din jurul acestor coșuri se înroșește. Atenție! Se pot agrava la căldură.

Cum se tratează acneea bebelușului?

Acneea bebelușului dispare de obicei la câteva luni după ce a apărut, fără niciun tratament dermatologic. Cu toate acestea, poți preîntâmpina agravarea iritațiilor cu câteva măsuri simple. Pentru a evita iritarea pielii bebelușului la baie sau la duș, poți folosi un produs de curățare delicat, fără săpun. De asemenea, poți utiliza apă termală sau o soluție îmbogățită cu zinc pentru a reduce iritațiile și a calma pielea sensibilă a bebelușului.   În afara tratamentului, ai grijă să folosești produse dermato-cosmetice pentru bebeluși. Produsele antiacneice pentru adolescenți și adulți ar putea agrava situația pielii celui mic, deoarece săpunurile antiacneice sunt îmbogățite cu lipide sau unguente grase. Dacă nu știi care sunt cele mai bune produse dermato-cosmetice pentru bebeluși, cere sfatul medicului.

  • Facebook
  • Pin

Featured products

See all products
loading : 0,499 sec