0
Înapoilaroche-posay.ro

Locul dedicat încurajării autonomiei copiilor cu dermatită atopică

Dermatita atopică la școală

Pentru toții copiii, școala este o sferă de interes mixtă. Își faci mulți prieteni buni, mergi la joacă în timpul pauzelor sau la prânz, însă ai și o mulțime de lucruri de învățat! Pentru copiii cu atopie, ziua petrecută la școală poate fi mult mai plină de provocări, pentru că există o mulțime de lucruri care pot determina episoadele de mâncărime persistentă... iar asta îi poate împiedica să se concentreze bine :(.
Pentru a te ajuta, ți-am pregătit câteva sfaturi simple pentru a combate leziunile de dermatită atopică și pentru a te bucura de întregul tău potențial la școală!

Img_Dermatita atopică la școală

Regula de aur nr.1: Nu uita de stick-ul Lipikar!

Fiecare copil cu dermatită atopică are nevoie de ceva în plus pentru ghiozdanul pentru școală care conține de obicei cărți și creioane. Copiii au nevoie de un mini produs care combate mâncărimea oriunde s-ar afla: Stick-ul! Păstrează-l în ghiozdan sau în buzunar pentru a-l putea folosi de îndată ce apare mâncărimea!

v_article-7.jpg

Regula de aur nr.2: Evită supraîncălzirea în clasă

În sălile de clasă poate fi câteodată o temperatură foarte înaltă, asociată cu un aer foarte închis. Acestea pot determina apariția mâncărimii din ce în ce mai persistente! Asigură-te că porți un tricou sub pulover pentru a putea rămâne în tricou dacă îți este prea cald.  Cea mai bună temperatură pentru pielea predispusă la atopie este în jur de 18-20 de grade - de ce să nu-l întrebi pe profesor dacă poate aduce un termometru în clasă?

v_article-586379824.jpg

Regula de aur nr.3: Nu te lăsa absorbit(ă) de terenul de joacă!

Pauza este cel mai bun moment pentru a te juca cu colegii, dar din cauza prafului și polenului din aer, pielea poate să manifeste o senzație de mâncărime. Amintește-ți să ții aproape de tine stick-ul, în buzunar, pentru a combate fiecare mâncărime apărută.

v_article-684943782.jpg

Regula de aur nr.4: Acordă o atenție deosebită pielii în timpul orelor de educație fizică!

Fie că iubești sau nu orele de educație fizică, în timpul acestora, căldura și transpirația pot determina mâncărimi. Asigură-te că porți haine lejere și poartă cu tine un prosop mic sau câteva șervețele pentru a absorbi transpirația în cazul în care apare.

v_article-682329426.jpg

  • Facebook
  • Pin
loading : 0,516 sec