0
Înapoilaroche-posay.ro

Locul dedicat încurajării autonomiei copiilor cu dermatită atopică

Dermatită atopică? Nu te scărpina!

Ți s-a spus vreodată să nu te scarpini? Cu cât mai mulți oameni îți spun acest lucru, cu atât mai mult îți dorești să faci asta, nu-i așa? Te simți mai bine atunci când te scarpini și înlături mâncărimea - pentru o perioadă măcar. Deci, de ce îți spune toată lumea să nu te scarpini?

Img_Dermatită atopică? Nu te scărpina!

Adevărul este că acțiunea de a ne scărpina cauzează, de fapt, mai multe probleme decât credeam că rezolvă. Atunci când ne scărpinăm, unghiile afectează pielea determinând inflamarea acesteia (pielea devine roșie și iritată). Și ghici ce? Scărpinatul determină o senzație de mâncărime și mai puternică. Așadar, cu cât ne scărpinăm mai mult, cu atât vom avea o senzație de mâncărime mai puternică, iar leziunile de dermatită atopică se vor agrava... Și vom cădea în capcana mâncărime - scărpinat!

Ce poți face în schimb? Trebuie să faci ceva - este insuportabil! Atunci când simți o nevoie persistentă de a te scărpina, primul lucru pe care îl poți face este să ai la îndemână stick-ul Lipikar. Aplicarea acestuia în jurul zonei în care persistă senzația de mâncărime face ca această senzație să dispară, iar, în același timp, agresarea pielii cu unghiile dispare.
Este un remediu inedit, care determină ca toate problemele cauzate de scărpinat să dispară. Te vei simți bine în 2 secunde, îți promitem.

Următorul secret pentru înlăturarea senzației de mâncărime este arta de a fi distras. Mâinilor le place întotdeauna să aibă ceva de făcut, așa că este recomandat să faci altceva cu ale tale! Joacă-te cu prietenii tăi, construiește, desenează. Cât timp mâinile tale, vor fi ocupate, vei uita de mâncărime!

v_article-1.jpg

Un alt secret pentru evitarea capcanei mâncărime - scărpinare este meditația Mindfulness. Ai auzit de aceasta? Întreabă-i pe părinți sau profesori despre acest subiect sau descarcă o aplicație de Mindfulness. Acest tip de meditație îți va alunga toate gândurile care îți trec prin minte ("scarpină-te! scarpină-te! scarpină-te!) și te va ajuta să ai o minte clară și calmă... Te poți gândi la ceva mai frumos. :)

v_article-102766612.jpg

Așa că, nu uita, chiar dacă pentru moment, scărpinatul îți va face bine, acesta nu este decât unul dintre cei mai mari dușmani ai pielii. Cu cât te scarpini mai mult, cu atât vei simți o senzație de mâncărime mai puternică! Stick-ul Lipikar este bagheta magică pentru atopie, așa că apelează la el și elimină mâncărimea dintr-o mișcare! În final, caută alte modalități prin care îți poți menține mâinile ocupate și mintea calmă. Felul în care vei face față capcanei mâncărime - scărpinare va deveni un obicei într-o clipită!

v_article-102766612.jpg

  • Facebook
  • Pin
loading : 0,433 sec