0
Înapoi pe laroche-posay.ro
Save your skin

Efectele expunerii la soare

Img_Efectele expunerii la soare

Modul în care soarele afectează organismul este legat de numeroşi factori precum vârstă, sensibilitatea pielii, mediul înconjurător şi condiţiile de expunere. De la arsuri superficiale la cancer de piele, expunerea excesivă la soare prezintă efecte pe termen scurt şi lung care sunt imposibil de evitat.

Disconfort persistent

Expunerea la soare ne face plăcere. Insa disconfortul generat ulterior duce rapid la pericol.


  • Arsura solară sau eritemul este cel mai întâlnit semn de expunere excesivă la raze UVB.
  • Anumite dezechilibre dermatologice precum atopia sau rozaceea fac pielea extrem de sensibilă la variaţiile din mediul înconjurător şi în special la soare, ceea ce poate genera reacţii neplăcute.
  • Deşi soarele pare că ameliorează în principal acneea, efectele sunt pe termen scurt: expunerea la razele UV îngroaşă stratul superior al pielii. Atenţie la efectul de rebound care conduce la apariţia coşurilor după perioada verii.
  • Fotodermatoza apare dupa expunerea la soare din cauza sensibilitatii crescute in mod anormal la raze UV. Printre cele mai cunoscute sunt alergiile la soare sau eruptiile beningne cauzate de soarele intens din timpul verii, care genereaza aparitia unor cosuri micute rosii pe piept, umeri, brate si picioare.


Care sunt consecinţele expunerii neprotejate a pielii la soare?


Protecţia începe în copilărie

De la vârste fragede, expunerea la soare are un impact deosebit. Pielea copiilor este mai sensibilă decât cea a adulţilor şi nu este obişnuită cu soarele având în vedere că este expusă mai puţin. Prin urmare, necesită o atenţie sporită.

Fiecare persoană se naşte cu o anumită rezistenţă la soare ce o ajută să se protejeze împotriva unei anumite cantităţi de raze UV. Atunci când această rezistenţă dispare, corpul nu mai are capacitatea de a repara daunele produse de soare. Cu cât un copil este expus la soare mai devreme, cu atât mai repede se distruge rezistenţă la soare. Pentru a salva această rezervă, singură soluţie este utilizarea unei protecţii eficiente de la vârste fragede.

Cea mai bună protecţie solară

La Roche-Posay s-a angajat în lupta cimpotriva cancerului de piele, punând la dispoziţia tuturor o metodă de verificare simplă a aluniţelor. Site-ul interactiv www.laroche-posay.ro/saveyourskin promovează auto-examinarea pentru a detecta din timp leziuni suspecte . Dacă observaţi o modificare sau aveţi dubii, consultaţi imediat un dermatolog. Nu uitaţi că site-ul nu înlocuieşte dermatologul, care este singură persoană aptă să diagnosticheze leziuni suspecte şi să decidă dacă aveţi nevoie sau nu de tratament.

  • Facebook
  • >Pin

Trei pași simpli pentru a vă proteja împotriva cancerului de piele

loading : 0,609 sec