0
Înapoi pe laroche-posay.ro
Save your skin

Expunerea la soare: siguranță maximă pentru toți


Img_Expunerea la soare: siguranță maximă pentru toți

Este o realitate că nu suntem toţi egali când vine vorba de soare: unele tipuri de piele prezintă o toleranţă mai mare decât altele. În schimb, indiferent de fototip, o protecţie adecvată te poate scuti de mult disconfort.

Protecţie foarte ridicată UVA-UVB

Pentru o protecţie zilnică foarte ridicată, La Roche-Posay recomandă persoanelor cu piele sensibilă sau alergie la soare să folosească un produs care asigura un nivel foarte ridicată de protecţie contra razelor UVA şi UVB.

UVB de la Burn (Arsură)

Razele UVB sunt cele care cauzează arsurile solare. Tipurile de piele deschise la culoare sunt cele mai afectate. Acestea reacţionează mai mult la razele UVB, prin urmare este necesar un factor de protecţie foarte ridicat precum SPF 50+ ori de câte ori există expunere. Pe de altă parte, tipurile de piele mai închisă sunt protejate mai bine în mod natural şi pot folosi un factor de protecţie SPF 30 în condiţii de soare moderat.

Factorul de protecţie al unui produs se referă la durata protecţiei: cu cât este mai mare SPF-ul, cu atât mai mult va dura protecţia. Un factor 50 sau mai mare conferă protecţie corespunzătoare echivalentă cu SPF 30, însă va dura mai mult. Nu uitaţi că protecţia solară nu previne bronzarea. E mai dificil să obţinem un bronz atunci când folosim protecţie solară, dar aceasta va dura mai mult.

Patru reguli de aur

  • Evitaţi să va expuneti la soare între orele 12 şi 16. În acest interval, razele ultraviolete sunt cele mai periculoase.
  • Ţineţi copiii la umbră. Din motive de siguranţă, copiii sub vârstă de 3 ani nu trebuie expuşi deloc.
  • Acoperiţi-vă. Vestimentaţia opacă se recomandă atunci când este posibil, alături de pălării cu boruri largi şi ochelari de soare cu filtru de protecţie.
  • Aplicaţi constant protecţia solară o dată la două ore, chiar dacă este rezistenţă la apă. Nu uitaţi să o aplicaţi în cantitate suficientă pe ceafă, urechi şi tălpi.

UVA de la Age (Vârstă)

Pe tot timpul anului, indiferent de locaţie sau anotimp, razele UVA ne însoţesc pretutindeni. Acestea includ şi raze UVA lungi: sunt cele mai comune şi sunt prezente tot anul, chiar în condiţii de cer înnorat; acestea pătrund în derm şi cauzează daune ireversibile pentru piele. Acestea sunt responsabile pentru foto-îmbătrânire. Indiferent de fototip, chiar dacă sensibilitatea la raze UV poate fi diferită, acest risc rămâne. Iată de ce se recomandă utilizarea unei protecţii zilnice cu un factor suficient de protecţie.

Gama Anthelios, oferă o varietate de texturi pentru fiecare tip de piele şi pentru fiecare condiţie de expunere, având o protecţie optimă pentru toate cele 17 produse, în care raportul anti-UVB (SPF) şi anti-UVA (PPD) este chiar mai strict decât recomandarea Comisia Europeană.

Ce reprezintă clasificarea factorului de protecţie împotriva razelor ultraviolete?

ImgVideo

Trei pași simpli pentru a vă proteja împotriva cancerului de piele

loading : 0,580 sec