0
Înapoi pe laroche-posay.ro
Save your skin

Femeile însărcinate şi soarele: riscul apariţiei cloasmei


Femeile însărcinate şi soarele: riscul apariţiei cloasmei


Simptome

Influența hormonilor...

Sarcina poate afecta majoritatea femeilor începând cu cea de-a patra luna de sarcina. Sarcina face că organismul femeii să producă o cantitate semnificativ mai mare de hormoni feminini (estrogeni) ce stimulează sinteză de melanină. Hiperpigmentarea apare sub formă unor pete brune sau gri, adesea pe centrul frunţii, barbie şi în jurul gurii. Apar că nişte zone pigmentate de culoare brună şi cu formă neregulată.

Originile


...și soarele

Expunerea la soare creşte semnificativ riscul de apariţie a cloasmei. De fapt, gradul de expunere într-o zi senină, plăcută poate cauza o producţie excesivă de melanină, ceea ce este suficient pentru a declanşa fenomenul de cloasmă. În principiu, petele dispar la şase luni de la naştere. Riscul de reapariţie la o sarcina viitoare este crescut. Se recomandă aşadar prevenirea apariţiei cloasmei.


Tratamente


Prevenirea cloasmei

Pentru prevenirea cloasmei, respectaţi o singură regulă: protejaţi-vă pielea zilnic, chiar dacă va aflaţi în oraş. Nu trebuie să va ascundeţi de soare, ci să respectaţi câteva reguli atunci când va expuneti.


  • Purtați pălărie
  • Protejați pielea cu o loțiune de plajă completă
  • Aplicați crema odată la două ore
  • Seara acasă folosiți o cremă pentru pete anti-pigmentare pentru prevenție.


Respectați aceste precauții indiferent de momentul zilei.

Nu ezitați să cereți mai multe detalii dermatologului.

Trei pași simpli pentru a vă proteja împotriva cancerului de piele

loading : 0,549 sec