• Acasă>
  • Fundamentul La Roche-Posay: dovada anagajamentului nostru fata de dermatologi

Recomandat de peste 25,000 de dermatologi

Fundația La Roche-Posay: dovada angajamentului nostru față de dermatologi

Crearea unor produse terapeutice adjuvante, educația continuă, setarea unei rețele de "cosmetovigilență", etc: sprijinirea dermatologilor în practica lor de zi cu zi este parte a ADN-ului nostru. În 1995, am decis să ducem mai departe acest mod de abordare, asistându-i în cercetarea lor și în inițiativele de împărtășire a cunoștințelor. Această dorință a condus la crearea Fundației La Roche-Posay, care, sub egida Fundației din Franța, promovează acțiunile specialiștilor în dermatologie care lucrează în domeniul științelor și responsabilității sociale din jurul lumii.

În sprijinul cercetătorilor tineri în dermatologie

Principala arie de acțiune a Fundației La Roche-Posay este cea științifică, în esență.  Decernând Premiul în Cercetare, fundația își propune să premieze și să finanțeze munca inovativă a cercetătorilor tineri în dermatologie pe 4 continente. După evaluarea realizată de către experți independenți, proiectele sau publicațiile selectate sunt prezentate unui comitet științific format din experți în dermatologie, care acordă burse celor mai promițători aplicanți. Suntem în acest fel fericiți și mândri să fi sprijinit peste 130 de cercetători și dermatologi din întreaga lume.

Încurajând inițiativele dermatologilor responsabile din punct de vedere social

Cea de-a doua arie de implicare a Fundației La Roche-Posay, orientată mai mult către societate, este reprezentată în mod concret de inițiativa "Dermatolog din inimă". Lansat în Franța, în 2011, această inițiativă constă în asigurarea asistenței pentru acțiunile de responsabilitate socială realizate de către dermatologii dedicați îmbunătățirii calității vieții pacienților lor; programul acordă granturi în valoare de 10 000 euro. Doar o parte dintre țări s-au alăturat deja proiectului. În parteneriat cu Fundația La Roche-Posay, "Dermatolog din inimă" l-a ajutat pe Andrew Krakowski, un dermatolog de la Spitalul pentru copii Rady din San Diego, California, să dezvolte MissionSkin.org, un site dedicat unei comunități care aduce împreună pacienți și specialiști în reconstrucție cutanată.

Urmăriți videoclipul acestui proiect: