0
Înapoi pe laroche-posay.ro
Save your skin

Înțelegerea factorilor de protecție UVB/UVA


Img_Înțelegerea factorilor de protecție UVB/UVA

Alegerea protecţiei potrivite poate reprezenta o dilemă. Cu toate denumirile şi abrevierile existente (SPF, PPD) nu este întotdeauna simplu să găsim ceea ce avem nevoie: ce ne este necesar să cunoaştem pentru a beneficia de cea mai bună protecţie?

Spune adio arsurilor solare

Pentru a vă proteja împotriva arsurilor solare sau de alt tip, este necesar să alegeţi SPF-ul potrivit (Factor de Protecţie Solară). Este menţionat pe toate produsele de protecţie solară, existând patru niveluri de protecţie: scăzut (factor 6-10), mediu (15-25), ridicat (30-50), foarte ridicat (50+).

În funcţie de fototip, pielea va reacţiona mai mult sau mai puţin repede la soare.

În timp ce anumite tipuri de piele se bronzează natural, altele sunt mai sensibile şi au nevoie constantă de factor de protecţie foarte ridicat. Cu un factor de protecţie foarte ridicat, pielea este mai bine protejată. Cu toate acestea, produsul trebuie aplicat în strat generos o dată la două ore.

Bine de ştiut: care este fototipul meu?

Fototipul clasifică persoanele în funcţie de modul în care pielea reacţionează la soare. Există şase tipuri:

  • Fototipul I: piele albă (roşcaţi), se arde întotdeauna, nu se bronzează niciodată, prezintă mulţi pistrui.
  • Fototipul II: piele deschisă la culoare, se arde întotdeauna, uneori obţine un bronz discret, prezintă mulţi pistrui.
  • Fototipul III: piele deschisă către închisă la culoare, se arde uneori, se bronzează întotdeauna (bronz mediu), prezintă câţiva pistrui.
  • Fototipul IV: piele închisă la culoare, nu se arde niciodată, se bronzează întotdeauna (bronz închis), fără pistrui.
  • Fototipul V: piele măslinie, arsuri inexistente, bronz permanent (foarte închis), fără pistrui.
  • Fototipul VI: piele de culoare neagră, nu se arde niciodată, fără pistrui.

Opriţi îmbătrânirea prematură

Ca în cazul razelor UVB, există diferite niveluri de protecţie împotriva razelor UVA, cunoscută sub numele de PPD (Persistent Pigment Darkening). Protecţia solară cu PPD ridicat asigură o protecţie mai bună împotriva afecţiunilor provocate de razele UVA responsabile de alergiile solare, îmbătrânirea prematură a pielii, apariţia petelor de pigmentare sau a coşurilor, ducând la un risc crescut de cancer.

Un produs de protecţie solară cu un raport bun SPF/PPD oferă cea mai bună protecţie împotriva razelor ultraviolete (cu alte cuvinte, o protecţie cu spectru larg). Gama Anthelios asigură protecţie UVA şi UVB optimă datorită raportului SPF/PPD, care este chiar mai strict decât recomandarea Comisiei Europene. Anthelios este disponibil cu SPF 30 (protecţie ridicată) şi SPF 50+ (protecţie foarte ridicată).

Ce reprezintă clasificarea protecţiei împotriva razelor ultraviolete?

Img_Video
  • Facebook
  • >Pin

Trei pași simpli pentru a vă proteja împotriva cancerului de piele

loading : 0,696 sec