Testimoniale

"Dupa ani de alergii, pot in sfarsit sa ma expun la soare!"

Img_"Dupa ani de alergii, pot in sfarsit sa ma expun la soare!"

De la varsta de 18 ani, Mathilde a suferit de eruptii cronice polimorfe la lumina. Au fost atat de severe, incat dupa cateva vacante neplacute in soare, a decis sa renunte. Asta pana cand a fost sfatuita sa incerce creme dermatocosmetice pentru protectie solara impotriva razelor UVA si UVB.

Context

Mathilde, care au fost imprejurarile aparitiei eruptiei polimorfe la lumina?

Mi-am petrecut intotdeauna vacantele la casa parintilor mei, pe malul marii. Intr-o vara, cand aveam 18 ani, mi-au aparut mici pete pe linia gatului, antebrate si umeri, insotite de mancarimi. Am crezut ca am doar o reactie de moment la soare. Asa ca am asteptat sa imi treaca petele si am continuat sa ma bucur de soare pentru tot restul verii.

Simptome

Cu timpul, aceste simptome au disparut?

Nu chiar…s-au inrautatit! Pentru ca iubesc soarele, am tendinta sa profit de cea mai mica raza de soare de indata ce vremea se imbunatateste. De fiecare data cand m-am expus soarelui, reactia a aparut mai rapid si a fost mai severa cu si mai multe pete si mancarimi! Am sfarsit prin a-mi spune ca pielea mea nu va mai putea rezista la soare si ca va trebui sa ma feresc pentru totdeauna. 

Solu?ia

Nu ai gasit o solutie?

De fapt, am intrat intr-un grup online de discutii. Un alt utilizator de internet mi-a spus ca a avut aceeasi problema ca mine: aparent se numeste eruptie polimorfa la lumina. Mi-a spus sa merg la un medic dermatolog. Asa ca am facut o programare si acesta mi-a prescris o crema de protectie solara cu FPS 50 de la farmacie. Apoi totul a fost foarte bine timp de doi ani! (chiar daca nu stau toata ziua in soare!!!) In orice caz, dupa ani de alergii, pot sa ma expun in sfarsit la soare!

  • Facebook
  • Pin

S-ar putea să vă intereseze și

Descoperiți toate articolele