0
Înapoi pe laroche-posay.ro
Save your skin

La Roche-Posay se dedică prevenirii cancerului de piele

La Roche-Posay continuă lupta împotriva cancerului de piele

Fiind un factor-cheie în prevenirea cancerului de piele, La Roche-Posay organizează Zilele Protecției Solare (www.protectiasolara.ro) dedicate prevenției și controlului alunițelor, alături de medici dermatologi din întreaga țară. La nivel european, alături de Grupul Euromelanoma, La Roche-Posay a contribuit la organizarea unor zile de testare gratuită în Europa timp de zece ani, având ocazia de a educa participanții cu privire la riscurile de cancer de piele și de prevenire. Dermatologii s-au oferit voluntari pentru a examina alunițele, pentru a atrage atenția participanților în legătură cu riscurile expunerii excesive la razele UVA și UVB și pentru a explica obiceiurile sănătoase de protecție solară. Pentru a ajunge în atenția cât mai multor persoane, aceste acțiuni sunt prezente și în farmacii. Aceste evenimente gratuite de testare sunt ținute și în America de Nord și America latină. În total, peste 30 de țări sunt implicate în promovarea importanței prevenirii luptei contra cancerului de piele la nivel național.

Pentru sprijin zilnic, La Roche-Posay a creat www.laroche-posay.ro/saveyourskin, o platformă online educativă și prietenoasă pentru cei care doresc să se documenteze despre cancerul de piele, să-și evalueze nivelul de risc și să-și verifice alunițele personale, dar și pe ale celor dragi.

Sprijinirea dermatologilor la nivel mondial

La Roche-Posay sprijină, de asemenea, medicii dermatologi asigurându-le acces la instrumente și resurse pentru a crește experiența profesioniștilor în materie de sănătate și de testare a leziunilor pielii, prin programe de formare în materie de dermatoscopie, în colaborare cu Societatea Internațională de Dermatoscopie. Pentru a asigura o prezență extinsă, sesiunile ilustrate și comentate de instruire, dar și filmulețele pot fi accesate de pe platforma "UV-Damage.org", un site creat de La Roche-Posay special pentru profesioniștii din domeniul sănătății.

Anthelios: protejarea înseamnă prevenție

Expunerea la razele UV a alunițelor influențează dezvoltarea unor leziuni ce pot deveni cancerigene. Între 50 și 70% din cancerele de piele sunt cauzate de fapt de expunerea excesivă la soare și raze UVA și UVB 1.

Pentru a vă feri de soare, există mai multe obiceiuri pe care le puteți adopta: evitați să vă expuneți la soare în intervalul orar 12 - 16, aplicați regulat loțiune solară cu factor mare de protecție, purtați ochelari de soare, pălărie și tricou atunci când mergeți la plajă.

Pentru a oferi protecție sporită împotriva radiațiilor UVA și UVB, La Roche-Posay a formulat gama de protecție solară cu toleranță crescută care asigură confort, dar și protecție pentru pielea foarte sensibilă. Fiind un factor major de fotoprotecție, se bazează pe documentatie clinică de neegalat, și anume 21 de studii, dintre care 19 sunt realizate in vivo pe afecțiuni cauzate de expunerea la soare. Anthelios este recomandat de 90.000 de dermatologi la nivel mondial, fiind marca Nr.1 în protecția solară.

Există protecție solară specială pentru copii?

Având în vedere că 80% din leziunile pielii cauzate de soare au loc înainte de 18 ani, La Roche-Posay a dezvoltat Anthelios Dermo-Pediatrics, un produs special creat pentru protejarea pielii copiilor.

1 La Ligue Contre le Cancer, 22/05/2014

Trei pași simpli pentru a vă proteja împotriva cancerului de piele

loading : 2,666 sec