Sfaturile Expertului

In cazul tenului sensibil, lotiunile de curatare ar trebui folosite fara clatire, alaturi de spray-uri cu apa termala.

Img_In cazul tenului sensibil, lotiunile de curatare ar trebui folosite fara clatire, alaturi de spray-uri cu apa termala.

62% dintre femei declara ca au ten sensibil, iritabil si intolerant fata de produse cosmetice sau chiar apa. 32% dintre barbati acuza de asemenea disconfort al pielii. Cum poate fi calmata aceasta sensibilitate? Sfaturi de la medicul dermatolog.

De ce se plang, in general, pacientii care au pielea sensibila?

De fapt, exista cateva semne: uscarea pielii, rosacea, roseata, descuamare, piele care se decojeste.

Uneori, exista doar o senzatie de piele care tine si arde care se inrautateste dupa aplicarea produselor cosmetice. Aceasta poate deveni permanenta si greu de suportat. In general, acest lucru se intampla femeilor cu pielea subtire, deschisa si uscata care sunt anxioase sau stresate.

Context

Le sugerez sa elimine toti factorii care declanseaza sau agraveaza hipersensibilitatea, factori pe care i-am descoperit din discutiile cu pe care le-am avut fiecare pacient.

Acest lucru se aplica atat la produsele cosmetice pe care le folosesc cat si la stilul de viata. Le incurajez sa limiteze consumul de alcool, cafea si condimente, sa evite diferentele de temperatura si expunerea la soare sau vant. Mai mult, le interzic sa foloseasca produse care contin cortizol care, dupa mici efecte benefice, slabeste si subtiaza pielea.

Si ce pot sa foloseasca?

Le recomand sa aplice cat mai putine produse cosmetice cu putinta, care fie trebuie sa fie fara parfum sau sa-l contina in cantitati cat mai mici

si sa aleaga produse care sunt create special pentru "pielea sensibila". De asemenea ar trebui sa limiteze utilizarea supunurilor si sa foloseasca, in schimb, lotiuni de curatare fara clatire si spray-uri cu apa termala. Imi invit pacientii sa aleaga creme hidratante cu texturi usoare, creme reci si produse pentru ingrijirea parului non-iritante. In cele din urma, le sfatuiesc sa evite produsele de curatare clasice, mastile exfoliante si produsele impotriva imbatranirii.

  • Facebook
  • Pin

S-ar putea să vă intereseze și

Descoperiți toate articolele