Sfaturile Expertului

Pentru a trata pielea uscata, trebuie crescut nivelul de hidratare zilnica.

Img_Pentru a trata pielea uscata, trebuie crescut nivelul de hidratare zilnica.

Stratul cornos al tenului, partea superioara, devine uscat prin pierderea unei cantitati de apa din componenta. Celulele cornoase se desprind mai usor una de cealalta, cauzand o descuamare fina a suprafetei pielii. Uscarea tegumentului este determinata de numerosi factori. Cum poate fi combatuta? Sfaturi de la medicul dermatolog.

Exista ceva distinctiv atunci cand vorbim despre fata?

Fata este bogata in glande sebacee si este in mod natural mai protejata datorita sebumului.

Totusi,  pielea din jurul ei, atunci cand nu este acoperita de haine, este sensibila in fata atacurilor externe: frig, caldura, vant, soare, poluare, fumul de tigara. De asemenea, pielea este uneori curatata cu produse care contin prea multi detergenti, sau tratamente care o usuca (creme impotriva imbatranirii, creme anti acnee) sau, in cazul barbatilor, barbieritul poate cauza si el probleme.

Cum se manifesta pielea uscata, ce specific are?

Pacientii resimt o stare de disconfort la nivelul acesteia.

Vor aparea senzatii de piele care tine, insotite de usturime. Daca acesta situatie nu este combatuta, pielea se poate inflama aparand zone care se descuameaza (eczema uscata). Adeseori pacientii imi spun ca au probleme legate de machiaj. Crema de zi pe care ei o aplica nu este potrivita si nu calmeaza.

Ce sfaturi le oferiti?

In primul rand explic pacientilor ca este necesar sa foloseasca produse de curatare delicate.

Consider ca solutiile micelare sunt perfecte pentru aceasta situatie. Hidratarea zilnica ar trebui intensificata. Recomand utilizarea unei creme hidratante cu faza uleioasa, iar dupa indepartarea machiajului, o crema de noapte care sa contina activi hidratanti. Acestia vor intari coeziunea dintre celulele stratului cornos. Pentru barbati, incerc sa-i conving sa nu mai foloseasca lotiuni de tip after-shave si sa inceapa utilizarea unei creme hidratante.

  • Facebook
  • Pin

S-ar putea să vă intereseze și

Descoperiți toate articolele