Testimoniale

"Din fericire, eczema lui Hugo a disparut in sfarsit!"

Img_"Din fericire, eczema lui Hugo a disparut in sfarsit!"

Primele semne ale dermatitei atopice au aparut cand Hugo avea 4 luni. Si tatal lui a avut eczema cand era tanar. Urmand recomandarile dermatologului, dermatita lui Hugo a disparut incetul cu incetul. Mama sa Delphine ne explica ce dificultati au intalnit.

Context

Delphine, cand a aparut dermatita atopica?

A aparut cand avea cam 4 luni. Pana atunci fiul nostru a avut o piele frumoasa, moale si catifelata. Cand eram tanara nu am avut niciodata eczema. Dar sotul meu a avut-o o perioada lunga de timp. Cand a vazut zonele rosii de pe fata si coatele lui Hugo, a stiut imediat ca este vorba de eczema. Hugo a inceput sa se scarpine si pielea a devenit extrem de uscata. A fost diagnosticat cu dermatita atopica.

Simptome

Eczema atopica este o problema?

Da! In primul rand, arata extrem de neatragatoar. Cand era mic, nu ii pasa prea mult. Cu toate acestea era dificil pentru noi, parintii, cand oamenii faceau comentarii pe strada si se uitau la el ciudat. Cand a crescut. A dezvoltat un complex ingrozitor din cauza pielii sale scuamoase. Prietenii sai de la scoala au inceput sa rada de el. Iar noaptea nu putea sa doarma foarte bine din cauza mancarimilor. Uneori se scarpina pana cand sangera.

Solu?ia

Ati gasit un tratament eficient?

Am urmat cu atentie toate sfaturile date de medicul dermatolog. Am facut tot ce am putut pentru a evita contactul lui Hugo cu polen, blana animalelor, mucegai si ciuperci... Am spalat covoarele, draperiile si animalutele lui Hugo cat mai des. Cand il imbaiam foloseam produse delicate, fara sapun si parfumuri. Astfel era in contact cu cat mai putini agenti iritanti. Si am avut grija ca pielea sa fie intotdeauna hidratata optim. Din fericire dermatita lui Hugo a disparut cand a implinit 10 ani. Cand ma uit inapoi, nu pot sa nu gandesc: " Ce cosmar!"

  • Facebook
  • Pin

S-ar putea să vă intereseze și

Descoperiți toate articolele