Sfaturile Expertului

Acneea adolescentina necesita monitorizare permanenta

Img_Acneea adolescentina necesita monitorizare permanenta

Acneea adolescentina apare la pubertate la aproape 80% dintre adolescenti. Fata si deseori spatele devin uleioase si porii pielii incep sa se blocheze. Apar cosurile, si pustulele albe in varful acestora. Cum pot fi acestea tratate? Sfatul medicului dermatolog.

Cu ce tip de acnee adolescentina va intalniti?

Nu toti adolescentii au acelasi tip de acnee.

Adolescentii pot sa sufere de cosuri ocazionale sau de cosuri multe si foarte mari. Acest lucru le poate afecta increderea, mai ales in contextul in care acneea netratata poate aparea pentru multi ani. Deseori pacientii nostri mai tineri isi trateaza "gresit" cosurile si acest lucru duce la cicatrici. Intensitatea variaza in functie de perioada anului. Totul este mai intens toamna.

Ce tratamente recomandati?

Le explic pacientilor mei ce este acneea, pentru a putea intelege pentru ce sunt tratamentele

si intotdeauna subliniez nevoia de a monitoriza permanent totul. Le prescriu produse locale pentru reducerea formarii de puncte negre (adapalene) si pentru a actiona impotriva microbilor responsabili pentru inflamarea cosurilor (benzoyl peroxide). Tratamentele orale sunt deseori necesare. In cazul unei forme de acnee foarte intense si rezistente le sugerez un tratament cu isotretinoin.

Ce tipuri de proceduri se fac la clinica dvs?

Acneea poate fi de tip "retentional"

cand porii glandelor sebacee sunt blocati de multe comedoane ( puncte negre) si de catre microchisturi. Pielea trebuie sa treaca printr-un proces de curatare dermatologica. Prin crearea unor micro leziuni se extrag punctele negre si microchisturile fara dureri. Aceasta procedura duce la cresterea efectelor tratamentului.

S-ar putea să vă intereseze și

Descoperiți toate articolele