Sfaturile Expertului

Pentru a trata pielea deshidratata, trei tipuri de ingrediente trebuie combinate in produsele de ingrijire si curatare a tenului.

Img_Pentru a trata pielea deshidratata, trei tipuri de ingrediente trebuie combinate in produsele de ingrijire si curatare a tenului.

Cand pielea este deshidratata, epiderma si in special stratul cornos sufera din cauza lipsei apei. Este o situatie temporara care poate afecta toate tipurile de piele. Apare senzatia de piele "care tine" iar aceasta devine aspra. Cum poate fi tratata? Citeste sfaturile dermatologului.

Este mediul inconjurator responsabil pentru deshidratarea pielii?

Nivelul de umiditate al mediului extern, temperaturile scazute din timpul iernii, vantul, temperaturile ridicate, soarele, razele UV si incalzirea excesiva ...

toti acestia sunt factori care influenteaza evaporarea apei, si care duc la pielea deshidratata. Explic aceste aspecte pacientilor mei astfel incat ei sa poata actiona asupra acestor factori cel putin acasa.

Mai sunt si alti factori implicati?

Contactul prelungit sau repetat cu apa datorita unei rutine de curatare excesive pot duce la o deshidratare pe termen foarte indelungat.

Folosind sapunuri foarte simple si produse abrazive asupra pielii cum ar fi piatra ponce sau manusi exfoliante pot de asemenea sa constituie o cauza. Administrarea anumitor medicamente (retinoizi, corticosteroizi) si eruptiile unor eczeme cauzate de activitatea in anumite domenii, cum ar fi constructiile, pot de asemenea sa duca la uscarea pielii. Mai mult, imbatranirea hormonala reduce componentele hidrolipidice ale dermului.

Ce tratament recomandati?

Trei tipuri de ingrediente trebuie combinate in produsele de ingrijire si curatare a tenului.

Eu as prescrie produse umectante care sa retina apa in corneocitele pielii. Dar si produse hidrolipidice, care formeaza geluri la contactul cu apa, sau produse hidrofobe, pentru a crea un strat aer-apa la suprafata pielii, reducand astfel evaporarea apei. Mai mult, recomand si ingrediente care restructureaza lipidele epidermale pentru a intari "bariera" stratului cornos.

  • Facebook
  • Pin

S-ar putea să vă intereseze și

Descoperiți toate articolele