Atenție la...

Mai multe tipuri de acnee, mai multe tipuri de ten gras

Img_Mai multe tipuri de acnee, mai multe tipuri de ten gras

Acneea se manifesta prin puncte negre si pustule (cosuri), inflamatii. Poate avea mai multe forme. In toate cazurile, in combaterea acneei, tratamentele seboreglatoare specifice sunt esentiale.

Simptome

De la acneea retentionala la acneea inflamatorie

Exista diferite forme de acnee. In prima instanta poate aparea sub forma comedoanelor (puncte negre si albe), fiind vorba aici despre acneea retentionala. Dar acneea poate fi insotita de inflamatii, cosuri si leziuni mai mari.  Intr-un mediu lipsit de oxigen, bacteriile prezente in mod normal pe piele pot sa se inmulteasca si sa creeze substante inflamatorii care se intind in straturile pielii.  Aceasta este acneea inflamatorie. In general  aceste doua forme de acnee coexista si acest lucru se numeste acnee mixta. Afecteaza 60% dintre pacientii cu acnee.

Context

Acneea: o problema cu o varietate de cauze.

Exista mai multi factori care contribuie la aparitia leziunilor acneei. De obicei este vorba despre tulburari hormonale (pubertate, sindrom premenstrual, sarcina etc), dar si stres si oboseala, care pot sa conduca la o productie marita de sebum si inmultirea bacteriilor. Cand sebumul nu mai poate fi produs in mod normal, porii pielii se blocheaza. Atunci apar punctele negre si cosurile.

Tratamente

Tratarea acneei necesita delicatete

Pentru inlatura acneea, pielea trebuie tratata cu delicatete. Trebuiesc urmarite cateva reguli esentiale:


  • Pielea trebuie curatata foarte bine cu un produs creat special pentru tenul gras.

  • Foloseste un produs tratament in fiecare zi. Este cheia succesului a tratamentului.

  • Foloseste produse create pentru tenul gras si machiaj non-comedogenic.

  • Protejeaza-ti pielea de soare, care in ciuda credintei comune nu are efecte atat de benefice pentru acnee

  • Nu stoarce cosurile.

Pe langa aceste masuri, dermatologii va mai pot perscrie anumite medicamente pentru tratarea acneei. Nu ezitati sa vorbiti cu ei despre aceasta problema.

S-ar putea să vă intereseze și

Descoperiți toate articolele