Atenție la...

Pielea intoleranta: o realitate complexa

Img_Pielea intoleranta: o realitate complexa

Pielea intoleranta sufera de roseata, mancarime si iritatie. Exista o singura regula care trebuie urmata pentru a imbunatati confortul zilnic al tenului delicat: respectarea fragilitatii sale prin folosirea formulelor hipoalergenice, care au la baza minimul de ingrediente.

Simptome

O reactie extrema a pielii

Pielea intoleranta este mai vulnerabila fata de factorii externi si este caracterizata de un disconfort zilnic si iritabilitate extrema. Poate fi recunoscuta dupa semne specifice, cu anumite grade de severitate. De exemplu, acesta este afecatat de roseata si senzatii de intepaturi, apare senzatia de piele care tine, temperatura crescuta sau prurirt. De asemeni pot fi simtite senzatii de arsura.

Origini

Sensibilitatea la alergeni

Pielea intoleranta este in general mai sensibila la alergeni si prin urmare sensibila la ingredientele folosite in produsele cosmetice de ingrijire a tenului. Cei mai frecventi alergeni sunt parfumurile si conservantii. Bariera naturala a pielii poate astfel sa fie afectata si sa nu mai indeplineasca rolul sau protector. Pielea devine usor deshidratata, fierbinte si apare senzatia de piele care tine.

Tratamente

Obiective: hidratarea tenului si reducerea sensibilitatii.

Anumiti pasi sunt esentiali pentru a ingriji pielea intoleranta si a-i oferi confortul cotidian:

  • Curata pielea cu delicatete folosind un produs de curatare dermato-cosmetic.
  • Foloseste apa termala calmanta si anti-iritanta pentru a incheia rutina de curatare.
  • Aplica o crema protectoare, calmanta, creata special pentru pielea intoleranta, care sa contina un minim de ingrediente. 

    Pentru mai multe informatii, nu ezita sa contactezi medicul dermatolog.

  • Facebook
  • Pin

S-ar putea să vă intereseze și

Descoperiți toate articolele