Atenție la...

Riduri: cauzate de imbatranirea pielii, necesita tratament cu ingrediente active specifice.

Img_Riduri: cauzate de imbatranirea pielii, necesita tratament cu ingrediente active specifice.

O importanta sursa de ingrijorare pentru femei, ridurile reprezinta unul dintre semnele imbatranirii. Intelegerea diferitelor procese implicate in aparitia acestora ne ajuta sa alegem cele mai potrivite creme antirid si anti-imbatranire.

Simptome

Ridurile: un indicator bilologic al imbatranirii pielii.

Pe masura ce imbatraneste, pielea se modifica, isi pierde hidratarea naturala si substantele, iar constituentii fundamentali se degradeaza. Din cauza lipsei hidratarii si nutrimentelor, productia de colagen scade. Acest tesut de suport al pielii slabeste, ducand la pierderea fermitatii. Coeziunea dintre derm si epiderm devine mai putin puternica. La suprafata pielii apar anumite "depresiuni": acestea sunt ridurile. Acestea sunt intre primele semne vizibile ale imbatranirii si apar mai ales pe fata. Exista doua categorii: 

  • Riduri de expresie localizate pe frunte si intre sprancene, la imbinarile nasolabiale si la colturile gurii.
  • Pielea isi pierde fermitatea si apar zonele lasate. Acest aspect este responsabil pentru afectarea formei fetei, creand pungi sub ochi, gusei si a barbiei duble.

Origini

Mecanismele care duc la formarea ridurilor.

Exista trei mecanisme care produc ridurile:

  • Actiunea muschilor: pielea este constant influentata de miscarile muschilor de la baza ei. Aceste micro-contractii duc la formarea unor linii intre care pielea se intinde si in cele din urma formeaza formeaza pliuri.
  • Modificari ale constituentilor dermului: imbatranirea intrinseca si fotoindusa duce la o slabire a jonctiunii dintre derm si epiderm.
  • Modificarea reliefului pielii: odata cu varsta, liniile care formeaza pliuri pe piele se dezvolta si formeaza zone adancite. Acest fenomen se accentueaza dupa varsta de 60 de ani.

Tratamente

Ingrediente active speciale pentru a trata ridudrile

Desi ridurile nu vor disparea complet, produsele cosmetice pot fi aplicate pentru a reprima anumite mecanisme si a preveni altele. Principalele ingrediente active din produsele antirid si anti-imbatranire sunt antioxidantii, substantele pro-colagen (vitamina C, etc.), agentii de hidratare care retin apa (acid hialuronic, etc.), si agentii de depigmentare.

  • Facebook
  • Pin

S-ar putea să vă intereseze și

Descoperiți toate articolele
3 pushs

ImgArticlePush_

ImgArticlePush_

ImgArticlePush_