Atenție la...

Probleme de pigmentare, pete maronii, masca sarcinii etc.

Img_Probleme de pigmentare, pete maronii, masca sarcinii etc.

Razele UV si imbatranirea pielii pot cauza probleme de pigmentare multor femei. Cum se manifesta si cum pot fi tratate efectiv? Principalele asepcte ale acestui subiect.

Simptome

Tipuri diferite de probleme de pigmentare

Incepand cu varsta de 30 de ani, multe femei incep sa aiba pigmentare neregulata pe piele. Aceasta poate fi rezultatul mai multor probleme:

  • Lentigo sau petele imbatranirii, deoarece apar datorica imbatranirii intrinsece a pielii sau lentigo solara daca este cauzata de expunerea repetata, pe o perioada mare de timp la soare.
  • Melasma, in general datorata unei tulburari hormonale. Acest lucru se poate intampla cand se iau anumite medicamente sau poate fi cauzata de expunerea in timpul sarcinii la soare, cand nu exista nici o protectie. Aceasta este numita masca de sarcina.
  • Pete cauzate de ficat.
  • Pigmentatie post-imflamatorie, ce apare in urma unui cos. Acest semn este datorat excesului de melanina produsa de inflamare.
Desi aceste semne sunt complet nevatamatoare, ele pot fi inestetice.

Origini

Cand productia de melanina este intrerupta...

Soarele, imbatranirea pielii si genetica sunt printre principalii factori care influenteaza pigmentarea pielii. De fapt de la varsta de 30 de ani, acesti factori pot sa produca intreruperea proceselor de producere si distribuire a melaninei, pigmentul responsabil cu colorarea pielii. Melanina este astfel distribuita neuniform si se acumuleaza la suprafata epidermei. Rezultatul: pigementarea pielii devine neregulata si se formeaza pete inchise la culoare.

Tratamente

Combaterea hiperpigmentarii

Pentru a preveni petele inchise la culoare si a regasi o piele radioasa este important sa aveti un regim corect pentru ingrijirea pielii:

  • In fiecare dimineata aplicati un tratament anti-pete pe fata si gat.  Hiperpigmentarea este un proces continuu care necesita tratament zilnic.
  • Protejati-va pielea de razele solare folosind protectie impotriva razelor UVA si UVB si alegeti un produs cu factor mare de protectie, daca va veti expune prea mult la soare. Soarele este un factor important in aparitia si agravarea petelor. Protectia impotriva  lui este baza oricarui tratament.
Dermatologul va poate recomanda variate tehnici pentru corectarea petelor ( laser, tratamente de peeling, crioterapie etc). Doar el poate sa dea un diagnostic corect si sa va ofere un tratament specific tipului de pete pe care le aveti.

  • Facebook
  • Pin

S-ar putea să vă intereseze și

Descoperiți toate articolele
3 pushs

ImgArticlePush_

ImgArticlePush_

ImgArticlePush_