Sfaturile Expertului

Tratamentul laser are rezultate excelente in tratamentul impotriva rozaceea

Img_Tratamentul laser are rezultate excelente in tratamentul impotriva rozaceea

Vasele de sange vizibile pe fata se numesc rozaceea. Aceasta apare impreuna cu eritroza, o roseata difuza pe obraji, si reprezinta ceva obisnuit. Anumite tipuri de piele se inrosesc usor datorita stresului, caldurii, frigului si chiar a alimentatiei. Cum se poate vindeca? Afla de la dermatolog.

Care este profilul pacientilor cu rozaceea?

Prezenta vaselor de sange dilatate pe fata este o dovada a fragilitatii capilarelor pielii.

Aceasta problema este mai intalnita la pacientii cu piele deschisa si subtire. Anumiti factori contribuie la aparitia rosaceei. O schimbare brusca de la cald la rece, fumul de tigara, mirodeniile, alcoolul si stresul. Toate acestea cauzeaza dilatarea vaselor de sange pe fata. Aveti grija la miturile legate de aceasta afectiune: a avea rosaceea nu inseamna ca beti prea mult!

Ce sfaturi le dati pacientilor?

Bineinteles, trebuie sa actionam asupra factorilor care cauzeaza rozaceea.

Cand un paciet are pielea alba, trebuie sa evite sa manance mancare condimentata si  trebuie sa se protejeze de frig cu produse hidratante speciale. Este un motiv foarte bun sa nu mai fumeze. Intotdeauna recomand folosirea cremelor ce contin ingrediente active care actioneaza asupra microcirculatiei pielii. Este importanta indepartarea delicata a machiajului pentru a evita iritarea pielii. La final ii incurajez sa foloseasca produse de machiaj specifice.

Ce sunt solutiile de tratament?

Cand sunt doar cateva vase de sange vizibile, electrocoagularea este o optiune buna.

In ziua de azi, tratamentul cu laser da rezultate foate bune. Laserul KTP poate sa imbunatateasca problema in doar 2 sedinte facute la 6 saptamani distanta. Folosesc si IPL care da rezultate bune in eritro-rozacee. Aceste tratamente trebuie facute cand pielea nu este expusa la soare.

  • Facebook
  • Pin

S-ar putea să vă intereseze și

Descoperiți toate articolele