Atenție la...

Machiajul pentru pielea sensibila, in sfarsit, o realitate.

Img_Machiajul pentru pielea sensibila, in sfarsit, o realitate.

Unele fonduri de ten pot cauza reactii. In special trebuie sa se evite cele care contin ingrediente inductoare de alergii sau potential iritante. Alegerea unor fonduri de ten hipoalergenice si de inalta toleranta, special formulate pentru pielea sensibila este primordiala. Datorita acestora, placerea de a machia si a obtine un ten perfect uniformizat si imbunatatit in materie de nuanta, este o realitate pentru toate tipurile de piele.

Simptome

Satisfacand cerintele unei pieli sensibile…

Astazi, 70% din femeile care viziteaza farmaciile se plang ca au o piele sensibila. Acesta afectiune a pielii este chiar mai frecventa la femeile cu pielea uscata deoarece 80% dintre ele experimenteaza aceasta sensibilitate. Intr-adevar, femeile cu pielea uscata au avut de-a face cu o piele afectata de numeroase experiente senzoriale, cum ar fi senzatia de piele care tine, fragilitate, rugozitate si rigiditate, care sunt accentuate cand sunt folosite fonduri de ten nepotrivite.

Origini

…cu o optiune potrivita de fond de ten.

Aplicarea machiajului pe o piele sensibila este de obicei dificila. Un fond de ten nepotrivit nu se adapteaza intotdeauna suprafetei fetei. Pe timpul zilei, pot sa apara senzatii de disconfort si strangere. Fondul de ten se acumuleaza in adanciturile fetei (riduri, linii fine, crapaturi uscate, imperfecțiuni) iar rezultatul machiajului nu este uniform. Pentru ca pielea uscata si sensibila sa se poata bucura in final  de placerea unui fond de ten adecvat,  este esential sa se foloseasca un fond de ten care armonizeaza, este confortabil si ulrta hidratant, dar care de asemenea ofera formule hipoalergenice pentru a minimiza riscul de iritatie si alergii pentru aceste tipuri delicate de epiderm.

Tratamente

Cheia catre un aspect frumos al tenului sensibil

Este posibil sa obtii o nuanta frumoasa a tenului, chiar si a celui cu piele sensibila, urmand pasii urmatori:

  • Evita folosirea oricaror produse pe baza de sapun care usuca pielea si o fac si mai sensibila.
  • Evita contactul cu apa dura pe cat de mult posibil; opteaza pentru produse de curatare ce nu necesita clatire si finalizeaza cu folosirea unui spray cu apa termala.
  • Intotdeauna incepe aplicarea machiajului prin neutralizarea imperfectiunilor pielii folosind creioane corectoare, de exemplu.
  • Apoi uniformizeaza culoarea tenului cu un fond de ten special creat pentru tenul sensibil.
  • Pulverizarea de apa termala asupra machiajului va ajuta la fixarea acestuia; este recomandat sa repulverizezi fata pe parcursul zilei pentru a calma si a conferi pielii si mai mult confort.


Pentru mai multe sfaturi legate de alegerea fondului de ten, nu ezita sa consulti un dermatolog.

  • Facebook
  • Pin

S-ar putea să vă intereseze și

Descoperiți toate articolele