Sfaturile Expertului

Pentru a preveni uscarea pielii in sezonul rece, va recomand sa aplicati un tratament hidratant si reparator de doua ori pe zi.

Img_Pentru a preveni uscarea pielii in sezonul rece, va recomand sa aplicati un tratament hidratant si reparator de doua ori pe zi.

Pielii uscate ii lipseste hidratarea si lipidele epidermale, care duc la modificarea barierei pielii si astfel slabind functia sa protectoare. Sensibilitatea pielii uscate se inrautateste in timpul sezonului rece. Cum putem preveni acest lucru? Iata cateva sfaturi date de un dermatolog.

Cum se manifesta pielea uscata in randul pacientilor dvs?

Pielea uscata este o problema care afecteaza permanent anumiti oameni

pe fatabrate si picioare, mai ales pe maini si uneori intregul corp. Pielea uscata poate fi genetica (ihtioza) sau legata de anumite patologii ( eczema, psoriazis, diabet, afectiuni tiroidiene etc). Tipurile de piele uscata au tendinta de deveni mai uscate in sezonul rece.

Mai exact, ce se intampla in timpul sezonului rece?

Odata cu scaderea nivelului de umiditate, pielea reactioneaza prin eliberarea componentelor hidratante, acest lucru ducand la o uscare accentuata a acesteia.

Vantul, temperaturile reci, hainele grele, precum si razele UV din zonele muntoase intensifica nivelul de uscaciune al pielii. Senzatiile de piele stransa, intinsa sunt mai dese si se adauga disconfortului zilnic al pielii. De aceea este esential sa aplicati produse hidratante pe piele de cateva ori pe zi, mai ales pe fata si pe buze.

Ce recomandati pentru tratarea pielii uscate?

Recomand aplicarea unui tratament nutritiv intens de doua ori pe zi,

care sa contina atat ingrediente de hidratare, cat si lipide, pentru a preveni pierderea apei la nivelul epidermei. De asemenea recomand uleiuri de baie sau direct pe piele dupa spalare. Imi sfatuiesc pacientii sa nu mai foloseasca produse spumante sau alte produse care irita pielea si sa micsoreze numarul de dusuri sau bai facute zilnic. Si sa aplice sistematic produse emoliente si hidratante pe piele.

  • Facebook
  • Pin

S-ar putea să vă intereseze și

Descoperiți toate articolele