O viață mai bună pentru pielea sensibilă

Pielea sensibilă: ascultă ceea ce simți

Img_Pielea sensibilă: ascultă ceea ce simți

A avea o piele sensibilă sau cu probleme (intolerană, predispusă la atopie sau acnee) înseamnă a experimenta un sentiment particular și specific care este dificil de exprimat în cuvinte. Oricum, la Laboratorul Dermatologic La Roche-Posay, suntem convinși ca luarea în considerare a acestui aspect este un pas esențial pentru a oferi oamenilor cu pielea extrem de fragilă soluții inovative și eficiente.

În spatele simptomelor, calitatea vieții

Un studiu realizat de către Laboratorul Dermatologic La Roche-Posay a arătat că peste 50% dintre femei la momentul actual afirmă că au pielea sensibilă (1). Cauzată de nivelul ridicat al capacității de răspuns a terminațiilor nervoase ale epidermei și o scădere a rezistenţei, această sensibilitate este reflectată în semnele clinice: roșeață, puseuri, iritație, etc.
Față în față cu aceste semne, Laboratorul Dermatologic La Roche-Posay își asumă zilnic sarcina de a stabili echilibrul perfect între eficacitate și toleranță pentru toate formulele sale.

Oricum, în afara acestor semne clinice care pot fi identificate de către un dermatolog, sensibilitatea pielii, la fel ca și alte afecțiuni dermatologice (atopie, eczemă, acnee, rozacee etc.), poate avea un impact mult mai înșelător. Calitatea somnului, încrederea în sine, performanța la școală sau muncă etc.: consecinţele problemelor tenului pot uneori să aibă efecte negative asupra vieţilor persoanelor care au astfel de patologii. Totuşi, importanţa acestora este mult prea des subestimată. Pentru noi, este de neconceput sa nu răspundem cu aceeaşi determinare pe care o aplicăm şi simptomelor propriu-zise.

Un instrument vizionar: indexul calității vieții

Conștient de dificultatea măsurării impresiei fiecărei persoane, Laboratorul Dermatologic La Roche-Posay a decis să utilizeze o scală de analiză științifică.
Din acest motiv, am ales să adoptăm un instrument de referință patentat care este folosit pentru numeroase domenii medicale pentru a măsură corelația dintre semnele clinice și impactul negativ asupra vieții de zi cu zi: Indexul Calității Vieții.

La stadii variate în evaluarea produselor noastre de îngrijire, li s-a dat voluntarilor un chestionar prin care au fost întrebați despre diferitele aspecte ale vieții de zi cu zi: sentimente negative, probleme cu somnul, viață socială etc. Comparând rezultatele obținute la începutul și la finalul studiului, suntem capabili să măsurăm eficiența produselor noastre asupra calității vieții pacienților. Acest instrument fabulos reprezintă o nouă oportunitate de a dezvolta programe terapeutice care sunt mai eficiente și mai precise și răspund tuturor nevoilor pielii sensibile, de la semne clinice la impactul psihologic.

Însoțindu-te pe drumul stării de bine

În completarea  produselor eficiente care sunt blânde cu pielea sensibilă, La Roche-Posay organizează workshop-uri pentru cei afectați de o anumită patologie, în timpul cărora pot învăța cum să aibă grijă de imaginea lor datorită tehnicilor de machiaj corector, cât și să adopte în fiecare zi pașii care le vor face viața să fie mai confortabilă.

Studiu realizat pe un eșantion mai mare de 3000 de femei din china, Brazilia, Statele Unite, Germania și Franța
Sursă: L’Oréal Recherche