Jurnalul pielii sensibile

Pielea sensibilă și produsele cosmetice: prieteni sau dușmani?

Img_Pielea sensibilă și produsele cosmetice: prieteni sau dușmani?

Pentru un număr din ce în ce mai mare de femei, indiferent de vârstă, tipul de piele sau continent, îngrijirea pielii a devenit un motiv de stres. Atunci când pielea sensibilă pare că nu mai tolerează niciun produs, oricât de inofensiv ar părea acesta, când te amenință cu roșeață, înțepături și chiar durere, ești tentată să golești rafturile băii de creme hidratante si produse pentru machiaj și să te dai bătută!

Dar cel mai adesea, adevărul este că pielea alergică sau sensibilă are nevoie de îngrijire zilnică specializată, pentru a restaura bariera protectoare și pentru a o apăra de agresori. Citește în continuare ghidul nostru pentru o îngrijire mai bună a pielii sensibile pe tot parcursul zilei.

Produse cosmetice pentru pielea sensibilă: cele mai bune loțiuni de curățare, creme hidratante și produse de make-up

Pasul 1: Curăță perfect fără să îndepărtezi pielea

Peste noapte, pielea ta acumulează la suprafață sebum și celule moarte. Ca să-ți începi ziua cu fața împrospătată, fără a îndepărta filmul hidrolipidic al pielii, alege un lapte de curățare blând, apă micelară sau un săpun de curățare blând.  Aceste produse ar trebui să conțină cât mai puțini surfactanți și să aibă un pH echilibrat, pentru a fi prietenos cu pH-ul acidic al pielii.

Pasul 2: Hidratează cu o formulă minimalistă

Repara bariera protectoare a pielii cu o formula hidratantă alcătuită din ingrediente puține, pentru că produsele ce conțin parfum, coloranți și alergeni precum nichelul pot crește sensibilitatea pielii. Ambalajele etanșe vor ține la distanță factorii contaminatori și vor păstra produsul în siguranță. Descoperă Toleriane Ultra. De asemenea, caută cea mai nouă formulă din ingrediente active pentru calmarea nervilor hipersensibili ai pielii. Descoperă Toleriane Sensitive.

Pasul 3: Alege un scut protector bun împotriva razelor solare și a poluării

Expunerea la razele UV poate agrava disconfortul și roșeața pielii sensibile. Asigură-te că în rutina zilnică de ingrijire a pielii incluzi și o cremă potrivită pentru protecție solară. Alege creme cu texturi ușoare și fluide pentru a evita nevoia de aplicare excesivă, cele cu un SPF de cel puțin 30 și protecție UVA/UVB. De asemenea, cele mai avansate soluții dermatocosmetice oferă creme cu texturi împotriva poluării, pentru a preveni prinderea prafului de piele și activarea stresului oxidativ.

Pasul 4: Descoperă produsele de make-up special concepute pentru nevoile pielii sensibile

Predispusă la roșeață, pielea sensibilă are de beneficiat de pe urma produselor de make-up cu toleranță ridicată. Cremele BB și CC testate pentru pielea sensibilă sunt cele mai bune, din moment ce ajută la restaurarea barierei protectoare a pielii și multe dintre ele au un SPF potrivit. Multe dintre produsele mai sofisticate de pe piață conțin ingrediente active împotriva roșeții precum Ambofenol, pentru o corectare a culorii pielii instantă și de durată. Descoperă Rosaliac CC.

Pasul 5: Ține soluția salvatoare la îndemână

Ține tot timpul la îndemână un spray termal compact pentru acele momente când ai nevoie de un remediu rapid. Folosește-l oricând pielea ta are nevoie de calmare sau pentru a evita posibile capricii ale acesteia. Efectul ei răcoritor va fi cu siguranță pe placul tău, mai ales după curățare sau un antrenament intens la sală. Descoperă Apa termala La Roche-Posay.

Pasul 6: Trezește-te mâine cu pielea împrospătată

Dimineata, cand te trezesti, îți simți pielea iritată? Nu este o întâmplare faptul că acesta este primul lucru pe care multe femei il simt dimineața. În timpul nopții, aceasta face eforturi pentru a neutraliza radicalii liberi acumulați de-a lungul zilei. Mai rău decât atât, histamina – molecula care provoacă mâncărimi și roșeață – crește înainte de a ne trezi. Rezultatul? Pielea este cuprinsă de mâncărimi și furnicături înca de dimineață, de parcă nu s-ar fi odihnit o secundă! Pentru a dezamorsa bomba cu ceas a iritației, liniștește pielea sensibilă peste noapte cu o soluție dermatocosmetică specială care curăță pielea de radicalii liberi, reduce inflamația și impulsurile nervoase. La urma urmei, toată lumea merită să se trezească cu pielea împrospătată, chiar și persoanele cu pielea sensibilă!

  • Facebook
  • Pin