Sfaturile Expertului

Atunci cand avem de-a face cu probleme de pigmentatie, trebuie sa fim foarte atenti cand aplicam produse pe fata

Img_Atunci cand avem de-a face cu probleme de pigmentatie, trebuie sa fim foarte atenti cand aplicam produse pe fata

Petele albe (vitiligo) si petele pigmentare (melasma, chloasma, etc) pe fata pot fi adesea inestetice. Fondurile de ten traditionale nu sunt suficient de eficace pentru a le corecta. Atunci, ce produse de machiaj ar trebui sa folosesti? Cum ar trebui sa se aplici? Sfaturi de la un dermatolog.

1. Ce precautii trebuie sa iei atunci cand folosesti machiaj pe zone cu probleme de pigmentatie?

Problemele de pigmentatie, fie ca este vorba de hypopigmentatie sau hyperpigmentatie, se pot agrava atunci cand pielea este iritata.

Asta ca trebuie sa ai mare atentie cand aplici produse dermato-cosmetice pe fata ta. Machiajul trebuie indepartat delicat, folosing produse fara iritanti, aplicate pe dischete de bumbac. Aceste produse de machiaj trebuie sa aiba o textura usoara pentru a fi usor de aplicat si indepartat. 

2. Exista produse de machiaj cu acoperire mare dar care au texturi usoare?

Da: produsele de machiaj concepute pentru a corecta imperfectiunile. Le numim "fonduri de ten corectoare".

Acestea sunt mai dense in pigmenti decat fondurile de ten traditionale, si prin urmare au o acoperire mai mare.  Au o structura mai supla, care le face mai usor de aplicat. Mai mult de atat, sunt formulate pentru a putea fi utilizate pe pielea deteriorata, si nu presupun niciun risc de alergie sau iritatie

3. Aveti vreo tehnica speciala pe care o folositi pentru a aplica machiaj zonelor probleme de pigmentatie?

Cel mai important este ca nu poti incerca sa dai aceeasi nuanta intregului tau ten: rezultatul nu ar fi natural.

Pentru probleme de pigmentare, folosesc doua nuante: una deschisa si una inchisa. Le aplic cu degetul pe dischete de bumbac (nuanta deschisa pentru pielea mai inchisa si nuanta inchisa pentru pielea deschisa), si apoi in miscari mai lungi, rapide, alternand cele doua nuante.

S-ar putea să vă intereseze și

Descoperiți toate articolele