Sfaturile Expertului

Copiii cu varsta sub 3 ani nu ar trebui sa fie expusi direct la soare

Img_Copiii cu varsta sub 3 ani nu ar trebui sa fie expusi direct la soare

In timpul copilariei pielea este mai receptiva la razele ultraviolete. "Capitalul solar" este consumat rapid in timpul copilariei. Arsurile solare in cazul copiilor ar trebui neaparat evitate. Sfaturi de la un dermatolog pentru a minimiza riscul.

Din experienta dumneavoastra, sunt parintii destul de atenti cu privire la pericolele pe care le prezinta soarele

In zilele noastre, din ce in ce mai multe canale media vorbesc despre pericolele expunerii la soare si gradul de constientizare este din ce in ce mai ridicat.

Cu toate acestea, la sfarsitul verii, observ deseori urmele arsurilor solare pe fetele copiilor si pe umeri. Acesta nu e intotdeauna rezultatul expunerii fara ratiune la soare pe plaja, ci mai degraba sunt consecintele expunerii in timpul practicarii unui sport (ciclism, tenis), situatie in care adesea parintii sunt mai putin atenti.

Ce informatii le oferiti parintilor in legatura cu protectia solara?

Le explic ca pielea copiilor este extrem de vulnerabila in fata razelor nocive ale soarelui.

Cu cat au tenul mai deschis (pentru ca sunt roscati sau blonzi), cu atat pericolul este mai mare. Protectia trebuie sa fie la fel de mare vara chiar daca cerul este acoperit de nori sau daca cei mici sunt in miscare. Momentele din mijlocul zilei sunt cele mai periculoase. La varsta adulta copiii vor suferi consecintele expunerii neprotejate la soare.

Ce sfaturi le puteti da?

Copiii cu varsta sub 3 ani nu ar trebui sa fie expusi direct la soare.

Recomand ochelari de soare anti-UV, o palarie cu bor larg, un tricou si o crema de protectie solara. Aceasta trebuie sa fie eficienta impotriva razelor UVA si UVB, aplicata in cantitati suficiente si reaplicata la fiecare 2 ore. Trebuie sa ii hidratati deseori pe copiii daca este foarte cald si sa evitati expunerea lor la soare intre orele 11.00 si 16.00.

S-ar putea să vă intereseze și

Descoperiți toate articolele