Jurnalul pielii sensibile

Protejarea durabilă a pielii sensibile: Pași simpli pentru o piele liniștită

Img_Protejarea durabilă a pielii sensibile: Pași simpli pentru o piele liniștită

Pentru femeile cu piele sensibilă, până și cea mai obișnuită zi poate fi amenințată de inamici ascunși. Schimbările de temperatură, aerul condiționat, apa dură... nenumărați factori declanșatori, care pot crea disconfort. Atacată din toate părțile, pielea reacționează prin furnicături, arsuri și usturimi.

Din acest motiv n-ar trebui să ne mire faptul că aceste femei sunt în căutarea unei soluții de durată și că sunt în stare să încerce aproape orice!

Forumurile online sugerează remedii precum măștile din miere de albine, ovăz, avocado și chiar și ciocolată. Deși gustoase, aceste ingrediente din cămară pot face mai mult rău decât bine. Multe dintre ele pot conține potențiali alergeni și iritanți.

Deși un pas esențial în a reda confortul pielii sensibile este tratamentul specializat, mai sunt și câțiva pași simpli pe care îi poți implementa în viața de zi cu zi și care fac diferența. Fă testul nostru și învață cum să-ți păstrezi echilibrul pielii.

1

Un duș lung și fierbinte îmi va calma pielea sensibilă. Adevărat sau Fals?


FALS

Expunerea pielii sensibile la stimuli fierbinți și reci accentuează producția de histamină, care la rândul ei declanșează o reacție în lanț, ducând la iritații. Bineînțeles, nu avem cum să schimbăm vremea, dar putem opta pentru dușuri scurte și cu apă călduță.

2

Expunerea la soare poate mări sensibilitatea pielii. Adevărat sau Fals?


ADEVĂRAT

Razele UV declanșează stresul oxidativ și micro-inflamațiile de la nivelul pielii, de aceea e indicat să introduci în rutina ta zilnică produse pentru protecție solară cu spectru larg UVA-UVB și raze UVA lungi.

3

Un pahar de vin relaxează și corpul și pielea. Adevărat sau Fals?


FALS

Alcoolul dilată vasele de sânge de la nivelul pielii, înrăutățind problemele cu roșeața. De asemenea, epiderma devine deshidratată, iar bariera delicată a pielei sensibile se slăbește, lăsând pielea expusă la factorii de stres.

4

Mâncarea nu influențează nivelul de iritații. Adevărat sau Fals?


FALS

Capsacina, substanța din mâncărurile picante, activează receptorii responsabili de producerea iritațiilor, a roșeții și senzației de piele “care ține”. În astfel de cazuri, un fel de mâncare mai simplu e o alegere mai bună...

5

Dacă renunț la fumat, pielea mea sensibilă va avea de beneficiat. Adevărat sau Fals?


ADEVĂRAT

Nicotina din fumul de țigară produce spasme la nivelul vaselor de sânge, afectând micro-circulația și nivelul de umiditate. Deshidratată și expusă stresului oxidativ, pielea unui fumător este mult mai vulnerabilă la agresori externi decât cea a unui nefumător. De aceea, reducerea numărului de țigări pe care le fumați poate ajuta la calmarea pielii sensibile.

6

Starea mea de spirit nu are niciun efect asupra pielii sensibile. Adevărat sau Fals?


FALS

Stresul emoțional face ca vasele de sânge din piele să se dilate, provocând astfel apariția roșeții și senzației de disconfort. Pentru multe femei, meditația sau alte metode similare de relaxare ajută la menținerea pielii sensibile într-o zonă de confort.

Fă o schimbare acum în viața ta pentru a redobandi controlul asupra pielii tale sensibile. Cum? Prin adaptarea stilului de viață și adoptarea unor soluții dermatocosmetice specializate. Cu o îngrijire adecvată, femeile cu pielea sensibilă își vor putea trăi, în sfârșit, viața la maxim.