Jurnalul pielii sensibile

Știai că pielea ta are două bariere de protecție?

Img_Știai că pielea ta are două bariere de protecție?

Pielea vulnerabilă. O epidemie?

În ziua de astăzi, tot mai multe persoane trăiesc cu senzația că pielea lor este lipsită de apărare.  Cu o intoleranță din ce în ce mai ridicată la diferiți factori, 62%  dintre femeile zilelor noastre declară în mod oficial că pielea lor a devenit sensibilă.

Cauza problemei? Pierderea nu a uneia, ci a două bariere protectoare de la nivelul pielii.

#nofilter ... Pericolele supraexpunerii

Atunci când pielii îi lipsește o astfel de  barieră, elementele din mediul înconjurător, cum ar fi poluarea sau alți agresori, pot pătrunde mai ușor în piele și pot provocă iritații, înrăutățind simptomele deranjante, adesea asociate cu pielea sensibilă: furnicături, mâncărime, roșeață...

Prima barieră: Lipidele, cele mai bune prietene ale unei femei

Sistemul de auto-protecție al pielii începe cu un strat uleios numit filmul hidrolipidic. Pielea produce la suprafața sa o combinație de lipide esențiale ce înconjoară celulele moarte numite corneocite, care acționează că o barieră fizică împotrivă potențialilor factori iritanți. De asemenea, contribuie la reținerea umezelii, făcând pielea mai ospitalieră bacteriilor benefice...

Bariera 2: Propriul ecosistem al pielii

Cercetările dermatologice dezvăluie rolul protector al microbiomului pielii, alcătuit din miliarde de bacterii care trăiesc înăuntrul și în exteriorul ei. 

Sănătatea și confortul pielii se bazează pe reglarea proceselor interne ale acesteia, reducând astfel iritațiile.

Cum pot să fortific cele 2 bariere ale pielii?

Îngrijirea celor două bariere de protecție ale pielii necesită o atenție deosebită, prin utilizarea de dermato-cosmetice prebiotice.

  • Pentru a restabili filmul hidrolipidic, căutați produse cu o combinație de ingrediente active emoliente, umectante și ocluzive. Un element activ important este Ceramida-3, care înlocuiește lipidele naturale, formând astfel bariera fizică de protecție a pielii.
  • Pentru a reface microbiomul pielii orientați-vă către ingrediente prebiotice de calitate, cum ar fi apa termală La Roche-Posay, ce conține oligoelemente capabile să conducă la creșterea și dezvoltarea celor 500 de specii de bacterii găsite pe pielea sănătoasă.

Cremele hidratante tradiționale "de bază" nu mai fac față agresiunilor din zilele noastre. Pentru a înlătura pe termen lung simptomele sensibilității și pentru a restabili confortul pielii, o cremă hidratantă eficientă trebuie să acționeze asupra ambelor bariere constitutive ale pielii-lipidele sale prețioase și microbiomul său fragil.

1 Willis CM, Shaw S, de La Charrière O, et al Sensitive skin: an epidemiological study Br J Dermatol 2001;145:258-63